StoryEditor

Maseczki dla urody

Warzywa i owoce są nie tylko witaminowym dobrem działającym od wewnątrz, ale coraz częściej sięgamy po nie, by zadbać o organizm z zewnątrz. 
20.01.2015., 14:01h

Maseczki do twarzy wykonane z dostępnych pod ręką składników, które zwykle znajdują się w  domowej kuchni są świetną alternatywą dla gotowych kosmetyków. Nie od dzis przecież wiadomo, że to w naturze drzemie zdrowie dla naszego ciała. 

Maseczka z natką pietruszki:
- wiejski twaróg rozetrzeć z posiekanymi listkami pietruszki do uzyskania kremowej masy. Nałożyć na twarz na pół godziny, spłukać letnią wodą, osuszyć twarz i nałożyć krem nawilżający.

Maseczka z pomidorów:
- sparzonego i obranego ze skórki pomidora rozgnieść, dodając łyżkę oliwy z oliwek, łyżeczkę twarogu i łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Masę nałożyć na skórę twarzy, szyi i dekoltu na 5 minut, po czym spłukać letnią wodą, twarz osuszyć i nałożyć krem nawilżający.

Maseczka z winogron:
- 2-3 drobne kiście winogron obrać ze skórki i pozbawic pestek. Owoce wymieszać z łyżką otrębów pszennych i dodać kilka kropel oliwy z oliwek. Maseczkę nałożyć na twarz na 15 minut. Po tym czasie spłukać letnią wodą, osuszyć twarz i posmarować kremem nawilżającym.  

Ewelina Cisłak
Autor Artykułu:Ewelina Cisłak

redaktor „top agrar Polska”, specjalistka w zakresie tematyki domu i rodziny.

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
25. kwiecień 2024 19:26