StoryEditor

Zdrowo na parze

Gotowanie na parze to juz nie moda, a w wielu przypadkach kjonieczna do zastosowania dieta. My pokażemy Wam, jak smaczna może być!
22.02.2016., 14:02h

W marcowym numerze "top agrar Polska" znajdziecie Państwo kilka praktycznych infoprmacji w temacie gotowania na parze - jego zalet, sposobów przygotowywania posiłków, naczyć oraz przepisy na zdrowe, pyszne i odświętne dania.

Jak się okazuje, nie trzeba kupować zestawu naczyń do gotowania na parze, wystarczy tylko sitko uniwersalne do gotowania na parze, który nałożymy na garnek z gotująca się wodą. Pamiętajmy, że gotująca się woda nie powinna mieć styczności z jedzeniem, znajdującym się sicie czy warstwie garnka do gotowania na parze. Chodzi przecież o gotowanie na parze, a nie gotowanie w wodzie. 

Dla ułatwienia podajemy oreintacyjny czas przygotowywania najpopularniejszych składników:

- do 30 min podudzia z kurczaka, ryż;

- do 25 min. ziemniaki pokrojone w kawałki, fasolkę szparagową, brokuły, makaron, rybę w całości;

- do 20 min pierś z kurczaka, brokuły w różyczkach;

- do 15 min jajka na twardo, schab;

- do 10 min cienkie filety rybne, cukinię i marchewkę w plastrach, kaszę kuskus, jabłka w ćwiartkach.

Po więcej informacji na temat gotowania na parze odsyłamy do marcowego numeru "top agrar Polska", który niebawem pojawi się w Państwa domach.

Nie masz jeszcze Prenumeraty? Mozesz zamówić ją TUTAJ. 
ec

Ewelina Cisłak
Autor Artykułu:Ewelina Cisłak

redaktor „top agrar Polska”, specjalistka w zakresie tematyki domu i rodziny.

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
25. kwiecień 2024 20:05