Weź udział w konkursie i wygraj odpicowanego Ursusa!  
   

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

9 aukcja bydła mięsnego!

19.09.2018

Drukuj

9 aukcja bydła mięsnego!

Zarejestruj się i zaloguj aby przeczytać kolejne 3 artykuły.
Wszystkie przeczytasz dzięki prenumeracie lub kupując dostęp.

Zarejestruj się lub Zaloguj się

Czytaj bez ograniczeń

Kup dostęp

r e k l a m a

7 października w ramach III Podlaskiej Wystawy Bydła Mięsnego w Janowie (pow. sokółka) odbędzie się 9 aukcja bydła mięsnego.

Od 9.30 będzie można obejrzeć zwierzęta wystawowe, którym zostaną wręczone czempiony oraz spróbować potraw z wołowiny. O godzinie 12.00 rozpocznie się główny punkt programu czyli aukcja.

Do sprzedaży przeznaczonych będzie ponad 100 byczków oraz jałówek do dalszej hodowli i opasu  w wadze od 200 do 300 kg. Najczęściej sprzedawane są sztuki rasy limousine oraz mieszańce ras mięsnych.

Organizatorem aukcji jest Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego, spółka Bydło Mięsne oraz ZSCKR w Janowie.
Zasady aukcji

Zasady aukcji są co roku niezmienne. Cena wywoławcza za 1 kilogram zwierzęcia ustalana jest dla każdego boksu, w którym umieszczone zostaną zwierzęta. Cena wywoławcza jest zarazem ceną minimalną, poniżej której nie może nastąpić sprzedaż zwierzęcia w toku Aukcji.

Wysokość postąpienia jest określona każdorazowo przez Aukcjonera i wynosi 20-30 gr/kg.

Nabywca zobowiązany jest do uiszczenia wylicytowanej kwoty i odbioru zwierząt w terminie 24 godzin od zakończenia aukcji. Żeby wziąć w niej udział należy wpłacić wadium w wysokości 3000 zł, które jest zaliczane na poczet zakupu bądź też zwracane w przypadku, gdy zwierzęta nie zostały zakupione. Więcej informacji znajdziesz na stronie Polskie Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego.

dkol/ bydlo.com.pl

Widziałeś już nasze video "Aukcja używanych części do Ursusa 1204 de luxe. Zobacz co, gdzie, kiedy i za ile możesz kupić!"?

Czytaj artykuły w naszej aplikacji!

Aplikacja TAP jest już dostępna

r e k l a m a

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody