Reklama zniknie za 11 sekund

Topagrar.pl
Strona główna>Artykuły>Bydło>Aktualności branżowe>

Agnieszka Maliszewska wróciła na stanowisko sekretarza KZ FPM

Agnieszka Maliszewska, dyrektor PIM wróciła do pełnienia obowiązków sekretarza Komisji Zarządzającej Funduszem Promocji Mleka.
Dorota Kolasińska25 czerwca 2020, 15:58

Podczas dzisiejszego posiedzenia KZ FPM, któremu przewodniczył Krzysztof Banach przywrócono na stanowisko sekretarza Komisji Zarządzającej Funduszem Promocji Mleka Agnieszkę Maliszewską. Od lutego to stanowisko piastował inny członek Komisji.

KZ FPM przyznała Polskiej Izbie Mleka środki na kontynuowanie kampanii promującej spożycie mleka wśród dzieci pt. „Dzieciaki Mleczaki”. Ponadto PIM otrzymała też środki na badanie wpływu strategii "Od pola do stołu" na rozwój sektora mleczarskiego.

- Do tego projektu zaprosimy grono ekspertów, z jakimi od lat współpracuje PIM, mam tu na myśli m.in. Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej, SGGW, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski i innych. Na pewno w tym gronie znaleźć się muszą praktycy, przedstawiciele różnych zakładów i spółdzielni mleczarskich - dodała Agnieszka Maliszewska, dyrektor PIM.

oprac. dkol na podst. Polska Izba Mleka

Picture of the author
Autor Artykułu:Dorota Kolasińska
Pozostałe artykuły tego autora