Mleczarnia we Wrześni pod lupą prokuratury

Jak poinformowała PAP, prokuratura we Wrześni (Wielkopolska) sprawdza doniesienia lokalnych „Wiadomości Wrzesińskich” z piątku, 2.03., które poinformowały, że miejscowa mleczarnia wypuściła na rynek 10 ton masła skażonego bakterią E.coli.
Prezes spółdzielni mleczarskiej zapewnił, że skażenia masła nie było. W poniedziałek w zakładzie rozpocznie się kontrola powiatowego inspektoratu weterynarii.
Lokalna prasa podała, że o skażeniu masła bakterią poinformowała prezesa spółdzielni mleczarskiej specjalistka ds. jakości. Bakterie E.coli miały się znajdować w trzech blokach masła wyprodukowanych pod koniec stycznia.
Z relacji gazety wynika, że w mleczarni podjęto jednak decyzję o przerobieniu 10 ton masła i wypuszczeniu go na rynek. Pracownica, która ujawniła sprawę została zwolniona.
Sprawę zbada też prokuratura rejonowa.
Lokalna prasa podała, że o skażeniu masła bakterią poinformowała prezesa spółdzielni mleczarskiej specjalistka ds. jakości. Bakterie E.coli miały się znajdować w trzech blokach masła wyprodukowanych pod koniec stycznia.
Z relacji gazety wynika, że w mleczarni podjęto jednak decyzję o przerobieniu 10 ton masła i wypuszczeniu go na rynek. Pracownica, która ujawniła sprawę została zwolniona.
Sprawę zbada też prokuratura rejonowa.
Przeczytaj również
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora