Ta strona używa cookie w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki.

Zgadzam się

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Portal partner

V Forum Sektora Wołowiny

03.12.2018

Drukuj

V Forum Sektora Wołowiny

Artykuł dostępny

Wiele osób z branży czekało na tą imprezę. Jak co roku uczestników czekają interesujące prelekcje i dyskusje w gronie ekspertów Sektora Wołowiny. Kolejny branżowy rok dobiega końca, a wraz z nim nadchodzi okres podsumowań działań Rady Sektora Wołowiny i Funduszu Promocji Mięsa Wołowego. Przed branżą stoją ogromne wyzwania związane z nowymi założeniami WPR, ale także zagrożenia jakie niesie za sobą Brexit.

r e k l a m a



Najważniejszym założeniem ostatnich czterech spotkań było umocnienie współpracy całego sektora, zarówno producentów, przetwórców, ale także ekspertów i naukowców oraz skrócenie łańcucha dostaw. Współpraca, jak widać gołym okiem się zacieśnia... a co z łańcuchem dostaw? To się okaże... 

Spotkanie rozpoczął tradycyjnie Jerzy Wierzbicki, Prezes Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego witając licznie przybyłych uczestników. Ministra rolnictwa Jana Krzysztofa Ardanowskiego na Forum reprezentowała Magdalena Józefecka, a w formie multimedialnej wizytę na Forum złożył Phil Hogan, Komisarz ds. Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich. 

Polecany artykuł

V Forum Sektora Wołowiny już niedługo!



Podczas pierwszej sesji omówiono polityczne uwarunkowania produkcji wołowiny, nowe ramy WPR, a także kierunki rozwoju produkcji wołowiny, w nieco trudniejszych warunkach. Tę właśnie interesującą sesję poprowadził Karol Bujoczek, Redaktor Naczelny Top Agrar Polska. 

Kolejne natomiast sesje poświęcone będą wolnemu handlu unijnego sektora wołowiny i irlandzkiej perspektywie dotyczącej zawartych umów handlowych. 

W spotkaniu wzieli udział m.in ; Jacek Zarzecki z PZHiPBM, Bernd Wirtz z Rady Doradczej German Meat, Jean-Pierre Fleury Przewodniczący Grupy Roboczej ds. wołowiny i cielęciny COPA-COGECA, Czesław Siekierski, Wiesław Różański UPEMI, Pekka Pesonen i wielu innych znakomitych ekspertów tej dziedziny gospodarki. 

Forum Sektora Wołowiny jest współfinansowane z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.

Polecane dla Ciebie:

article icon

Skup bydła – lokalne wzrosty i spadki

Czytaj

Galeria zdjęć

V Forum Sektora Wołowiny
Słuchacze V Forum Sektora Wołowiny
Red. naczelny "top agrar Polska" podczas V Forum Sektora Wołowiny
Pokaż więcej zdjęć z tej galerii

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii