StoryEditor

Dalszy rozwój systemów jakości QMP, QAFP, System jakość i tradycja

Targi World Food Warsaw były dobrą okazją do rozmów o przyszłej kooperacji pomiędzy organizacjami zarządzającymi certyfikatami jakości... podpisano porozumienie!
12.04.2018., 11:04h
Podczas tegorocznych Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw trzy organizacje podpisały porozumienie aby dalej wspólnie promować polską żywność, która posiada akredytowaną jakość opieczętowaną certyfikatem, a tym samym charakterystycznym logiem. 

Głównym celem podpisanej deklaracji pomiędzy Polskim Zrzeszeniem Producentów Bydła Mięsnego reprezentowanym przez Jerzego Wierzbickiego, UPEMI reprezentowanym przez Wiesława Różańskiego i Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego, na której czele stoi Izabella Byszewska jest przyszła współpraca na rzecz dalszego rozwoju systemów jakości uznanych decyzją Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za krajowe systemy jakości żywności oraz akredytowanych przez Polskie Centrum Akredytacji. 

Przedstawiciele organizacji w porozumieniu zobowiązali się do współdziałania w zakresie wdrażania strategii promocji polskiej żywności, w tym w szczególności do stosowania znaku „Polska smakuje” w kampaniach informacyjno - promocyjnych, propagowania idei dobrowolnych systemów jakości produktów rolnych i środków spożywczych opartych o systemy certyfikacji i akredytacji wspólnie z Polskim Centrum Akredytacji (PCA), wymiany doświadczeń z zakresu funkcjonowania krajowych systemów jakości w krajach UE.
dkol/ na podst. upemi.istnieje/pzpbm/ 
Fot. upemi.fb
Dorota Kolasińska
Autor Artykułu:Dorota Kolasińska Redaktorka portalu topagrar.pl
Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
24. kwiecień 2024 14:01