Ta strona używa cookie w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki.

Zgadzam się

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Portal partner

Dalszy rozwój systemów jakości QMP, QAFP, System jakość i tradycja

14.04.2018

Drukuj

Dalszy rozwój systemów jakości QMP, QAFP, System jakość i tradycja

Artykuł dostępny

Podczas tegorocznych Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw trzy organizacje podpisały porozumienie aby dalej wspólnie promować polską żywność, która posiada akredytowaną jakość opieczętowaną certyfikatem, a tym samym charakterystycznym logiem. 

r e k l a m a



Głównym celem podpisanej deklaracji pomiędzy Polskim Zrzeszeniem Producentów Bydła Mięsnego reprezentowanym przez Jerzego Wierzbickiego, UPEMI reprezentowanym przez Wiesława Różańskiego i Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego, na której czele stoi Izabella Byszewska jest przyszła współpraca na rzecz dalszego rozwoju systemów jakości uznanych decyzją Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za krajowe systemy jakości żywności oraz akredytowanych przez Polskie Centrum Akredytacji. 

Przedstawiciele organizacji w porozumieniu zobowiązali się do współdziałania w zakresie wdrażania strategii promocji polskiej żywności, w tym w szczególności do stosowania znaku „Polska smakuje” w kampaniach informacyjno - promocyjnych, propagowania idei dobrowolnych systemów jakości produktów rolnych i środków spożywczych opartych o systemy certyfikacji i akredytacji wspólnie z Polskim Centrum Akredytacji (PCA), wymiany doświadczeń z zakresu funkcjonowania krajowych systemów jakości w krajach UE.
dkol/ na podst. upemi.istnieje/pzpbm/ 
Fot. upemi.fb

Read more in the premium version

article icon

Kupno gospodarstwa z długami

Order a premium version

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii