Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody

Czytaj wygodniej w nowej darmowej aplikacji mobilnej!

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Forum Rolników i Agrobiznesu – Świnie. Poznaj program konferencji!

13.05.2019

Drukuj

Forum Rolników i Agrobiznesu – Świnie. Poznaj program konferencji!

Artykuł dostępny

Trudna sytuacja na rynku trzody chlewnej jest poważnym wyzwaniem dla wszystkich hodowców i producentów świń. Nasze Forum Rolników i Agrobiznesu – Świnie będzie doskonałą okazją, by w gronie najlepszych ekspertów w kraju oraz z zagranicy podyskutować nad kierunkami rozwoju i zachowania konkurencyjności na europejskim i światowym rynku. Konferencja odbędzie się w dniach 6 i 7 czerwca 2019 r. w Licheniu Starym.

r e k l a m a

Oto szczegółowy program forum:

6 CZERWCA – CZWARTEK
  • Stan polskiej hodowli i produkcji trzody chlewnej na tle Europy i świata
 (red. Anna Kurek i red. nacz. Karol Bujoczek, top agrar Polska)

SESJA I – ROZRÓD I GENETYKA
  • Jak maksymalnie wykorzystać potencjał genetyczny? - prowadzący: red. nacz. Karol Bujoczek, top agrar Polska
  • Genetyka – nauka w służbie praktykom - dr Glen Illing, Instytut Roślin (Szkocja)
  • Globalne trendy w genetyce. Jakie korzyści dla krajowych hodowców?
 - Stanisław Niemyjski, Choice Genetics (Polska)
  • Poprawa jakości inseminacji – inseminacja domaciczna - Grzegorz Chrostowski (Polska)

SESJA II – DOBROSTAN I ZDROWIE W PRODUKCJI ŚWIŃ
  • Realia nowoczesnej produkcji świń w dobie zmieniających się przepisów i oczekiwań - prowadzący: prof. dr hab. Roman Kołacz, UP Wrocław (Polska)
  • Czym jest dobrostan dziś i jak go realizować w praktyce? Hodowla pod społeczną kontrolą konsumentów - prof. dr hab. Roman Kołacz, UP Wrocław (Polska)
  • Koncepcja HyCare – najwyższy poziom higieny w chlewni
 - Pim Biewenga, Schippers (Holandia)
  • Nowoczesne spojrzenie na bioasekurację w kontekście ASF
 - Carlos Martinez, OPP (Hiszpania)
  • Bioasekuracja podstawą efektywnej hodowli
 - Maria Kostecka, Smart Nanotechnologies (Polska)
  • Lekarz weterynarii – hodowca. Koledzy czy rywale? – dr n. wet. Marian Porowski (Polska)
  • Rola immunoprofilaktyki w aspekcie nowych regulacji prawnych i rosnących kosztów produkcyjnych – Agnieszka Mańka, Zoetis (Polska)
  • Wiedza i ekonomia – najlepsze inwestycje hodowcy i producenta świń
– prof. dr hab. Zygmunt Pejsak, UJ-UR Kraków
  • 19.00 Uroczysta kolacja

7 CZERWCA – PIĄTEK

SESJA III – ŻYWIENIE ŚWIŃ
  • Pełne wykorzystanie potencjału genetycznego to cel nowoczesnego żywienia – prowadzący: red. Anna Kurek, top agrar Polska
  • Żywienie wysokoprodukcyjnych loch – najnowsze wymagania
– prof. dr hab. Daniel Korniewicz, LNB (Polska)
  • Pasze uboczne z przemysłu spożywczego – jak je wykorzystać w praktyce?
– prof. dr hab. Krzysztof Lipiński, UWM Olsztyn (Polska)
  • Żywienie na mokro – obniżanie kosztów pasz – Grzegorz Kędzierski, Pellon (Polska)

SESJA IV – EKONOMIA PRODUKCJI
  • Co decyduje o opłacalności produkcji świń? – prowadzący: red. nacz. Karol Bujoczek, top agrar Polska
  • System definiowania ceny świń na rynku niemieckim i europejskim oraz perspektywy cenowe w przyszłości – dr Albert Hortmann Scholten, VEZG (Niemcy)
  • Kasa musi się zgadzać. Czynniki determinujące opłacalność produkcji świń
– Per Kring, Danish Genetic (Dania)
  • Jak liczyć koszty produkcji – przykład z praktyki – Jacek Mey (Polska)
  • Na zysk pracujemy od pierwszych dni – wspomaganie odchowu prosiąt 
– Fons Hegeman, Primary Diets (Dania)
  • Praktyczne spojrzenie na możliwości ochrony krajowego pogłowia przed ASF 
– prof. Zygmunt Pejsak, UJ-UR Kraków


Zgłoś się do udziału - TUTAJ!

Polecany artykuł

Śląski Tucznik wspiera rodzinne gospodarstwa

Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie

Polecane dla Ciebie:

article icon

Żniwa 2019: Ceny usług rolniczych

Czytaj

Czytaj artykuły w naszej aplikacji!

Aplikacja TAP jest już dostępna

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii