🔔 Letnia promocja - prenumerata za 1 zł
   

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Relacja z Forum „Świnie” już dostępna!

07.07.2021

Drukuj

Relacja z Forum „Świnie” już dostępna!

r e k l a m a

Pod koniec czerwca na III Forum Rolników i Agrobiznesu: Świnie rozmawialiśmy z ekspertami o aktualnej sytuacji na rynku, co mają do powiedzenia przedstawiciele zakładów mięsnych, a jak sytuację w branży oceniają rolnicy.

W konferencji wzięło udział nie tylko wielu rolników, ale także specjalistów i przedstawicieli firm – partnerów Forum. Ze względu na ograniczenia covidowe nie wszyscy chętni mogli pojawić się na poznańskich Targach, dlatego przygotowaliśmy relację wideo z III Forum Rolników i Agrobiznesu: Świnie.

Co w programie?

Przede wszystkich spora dawka wiedzy branżowej od specjalistów z Polski i nie tylko. Była mowa o sytuacji rynkowej, technologii produkcji, żywieniu i zdrowiu trzody. A wszystko to pod hasłem tegorocznej konferencji „Jak produkować bezpiecznie i stabilnie".

I blok tematyczny: Nowe wyzwania w organizacji produkcji świń a w nim:

r e k l a m a

  • Kiedy wzrosną ceny świń? Szef niemieckiej giełdy VEZG.
  • Zarządzanie produkcją trzody chlewnej w nowych realiach
  • ASF w Polsce – bieżąca sytuacji epizootyczna i perspektywy na uwalnianie regionów ze stref – dr Bogdan Konopka, GLW
  • Kto będzie mógł się rozwijać w Polsce – czy nowe przepisy zablokują inwestycje w produkcję trzody chlewnej? – Piotr Włodawiec, Kancelaria Prokurent

II blok tematyczny: Topowe wyniki produkcyjne w wysokoplennych stadach dzięki precyzyjnemu żywieniu oraz wykorzystaniu najnowszych technologii:

  • Jak odsadzać prosięta po 2023 roku, czyli odchów prosiąt bez tlenku cynku – prof. dr hab. Anna Czech, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Możliwości ograniczenia negatywnego wpływu gorzkiego smaku na pobranie paszy i wyniki produkcyjne trzody chlewnej – dr Marcin Kamiński, Lucta Polska
  • Niehormonalne metody zarządzania okresem poodsadzeniowym u loch – dr Wojciech Korczyński, Vetoquinol

III blok tematyczny: Zdrowe stada utrzymywane w warunkach dobrostanu

Polecany artykuł

Nadal źle na rynku świń - jakie stawki za tuczniki w tym tygodniu?

  • Bezjarzmowe utrzymanie loch i kastracja prosiąt w znieczuleniu – czy czeka nas rewolucja w podejściu do produkcji świń? – prof. dr hab. Roman Kołacz, Instytut Medycyny Weterynaryjnej, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
  • Jak nowe technologie wspomagają walkę ze zmiennym wirusem PCV2? – dr Agnieszka Mańka, Zoetis Polska
  • Właściwie przeprowadzone zasiedlenie chlewni i szybka ocena stanu zdrowotnego świń postawą opłacalnego tuczu – prof. dr hab. Zygmunt Pejsak, Uniwersytet Rolniczy im. H. Kołłątaja w Krakowie, Uniwersyteckie Centrum Medycyny Weterynaryjnej UJ-UR

A na koniec dyskusja „Jak w ostatnim roku zmienił się światowy i europejski rynek świń – nowe wyzwania dla branży i prognozy na przyszłe lata”, w której wzięli udział przedstawiciele producentów świń – członkowie Związku PolPig oraz grup producentów rolnych, branży mięsnej – reprezentanci Animex Foods oraz Good Valley oraz znawcy rynku trzody chlewnej.

Agrarsklep

III Ogólnopolska Giełda Rzepaczano - Zbożowa - RELACJA

III Ogólnopolska Giełda Rzepaczano - Zbożowa - RELACJA

Płacisz tylko

79,00 zł

Cena regularna 179,00 zł

SPRAWDŹ

Warto być na bieżąco – zarejestruj się tutaj.

Jeśli uczestniczyłeś w Forum 25.06.2021 r. wyślij maila na adres seminaria@topagrar.pl - otrzymasz kod dostępu gratis.


Polecane dla Ciebie:

article icon

Ceny bydła: tak działa wolny rynek

Czytaj

Czytaj artykuły w naszej aplikacji!

Aplikacja TAP jest już dostępna

r e k l a m a

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody