Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody

Czytaj wygodniej w nowej darmowej aplikacji mobilnej!

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Rolniczy handel detaliczny po wielkopolsku

25.05.2019

Drukuj

Rolniczy handel detaliczny po wielkopolsku

Artykuł dostępny

Mariusz Jeziorny z Kraszewic gospodaruje na 45 ha gruntów. Obecnie utrzymuje na głębokiej ściółce ok. 600 świń, a jego roczna produkcja w cyklu otwartym wynosi ok. 1800 tuczników. Od 2 lat jest członkiem i prezesem lokalnej grupy producentów trzody chlewnej zrzeszającej 7 rolników, których roczna produkcja to od 7 do 8 tys. świń. Od 2 miesięcy sprzedaje mięso i tradycyjne wędliny. Na brak klientów nie narzeka. Przeważnie są to okoliczni mieszkańcy, którzy informacje o możliwości zakupu tradycyjnych wędlin i mięsa przekazują sobie pocztą pantoflową.

r e k l a m a

Jeziorny przyznaje, że dla niego najważniejsza jest jakość i powtarzalność oraz tradycyjny smak wędlin. W swojej ofercie posiada kilka rodzajów kiełbas, a także kaszankę, pasztet i salceson. Produkuje wędliny tradycyjne i mięso w ramach rolniczego handlu detalicznego. W tym roku zmodernizował już istniejące budynki i przystosował je do wyrobu, a także sprzedaży tradycyjnych wędlin i surowego mięsa. Rolnik wyremontowane pomieszczenia wyposażył w niezbędny profesjonalny sprzęt do produkcji wędlin, m.in. chłodnie, kuter do mięsa, masownicę, mieszałkę, wędzarnię i kocioł grzewczy.
Teraz młody producent musi dzielić swój czas między uprawę roli, produkcję świń i przetwórstwo mięsa. W swoim gospodarstwie uprawia kukurydzę, żyto, pszenżyto, owies i jęczmień.

O tym w jaki sposób założył własną działalność i jakie są jego plany na przyszłość przeczytacie już w czerwcowym wydaniu top agrar Polska – w programie specjalnym „top świnie”. aku

Polecane dla Ciebie:

article icon

Jakie będą ceny zbóż w sezonie 2019/2020? Zobacz stawki!

Czytaj

Zobacz wideo

Rolniczy Handel Detaliczny po wielkopolsku

Galeria zdjęć

Młody i ambitny rolnik, producent świń z pow. Ostrzeszowskiego postawił na wyrób tradycyjnych wędlin.
Swojego fachu uczy się z dużym zaangażowaniem od wujka, który jest rzeźnikiem.
Rolnik wyremontowane pomieszczenia wyposażył w niezbędny profesjonalny sprzęt do produkcji wędlin, m.in. chłodnie, kuter do mięsa, masownicę, mieszałkę, wędzarnię i kocioł grzewczy.
Mariusz Jeziorny od 2 miesięcy sprzedaje mięso i tradycyjne wędliny i jak z dumą przyznaje, na brak klientów nie narzeka.
W swojej ofercie posiada kilka rodzajów kiełbas, a także kaszankę, pasztet i salceson.
Jeziorny przyznaje, że dla niego najważniejsza jest jakość i powtarzalność oraz tradycyjny smak wędlin.
Jeziorny przyznaje, że dla niego najważniejsza jest jakość i powtarzalność oraz tradycyjny smak wędlin.
Młody i ambitny rolnik, producent świń z pow. Ostrzeszowskiego postawił na wyrób tradycyjnych wędlin.
W swojej ofercie posiada kilka rodzajów kiełbas, a także kaszankę, pasztet i salceson.
W swojej ofercie posiada kilka rodzajów kiełbas, a także kaszankę, pasztet i salceson.
W swojej ofercie posiada kilka rodzajów kiełbas, a także kaszankę, pasztet i salceson.
Mariusz Jeziorny z Kraszewic gospodaruje na 45 ha gruntów. Obecnie utrzymuje na głębokiej ściółce ok. 600 świń, a jego roczna produkcja w cyklu otwartym wynosi ok. 1800 tuczników.
Teraz młody producent musi dzielić swój czas między uprawę roli, produkcję świń i przetwórstwo mięsa.
Jego klientami są przeważnie okoliczni mieszkańcy, którzy informacje o możliwości zakupu tradycyjnych wędlin i mięsa przekazują sobie pocztą pantoflową.
Rolnik wyremontowane pomieszczenia wyposażył w niezbędny profesjonalny sprzęt do produkcji wędlin, m.in. chłodnie, kuter do mięsa, masownicę, mieszałkę, wędzarnię i kocioł grzewczy.
Mariusz Jeziorny to młody i ambitny rolnik, który podstawił na wyrób tradycyjnych wędlin.

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii