Weź udział w konkursie i wygraj odpicowanego Ursusa!  
   

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Rozpoczęliśmy II Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie

09.09.2020

Drukuj

Rozpoczęliśmy II Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie

Artykuł dostępny

r e k l a m a


Nasze Forum rozpoczął punktualnie o 9:30 redaktor naczelny top agrar Polska Karol Bujoczek wraz z członkami rady programowej Forum prof. Zygmuntem Pejsakiem i prof. Romanem Kołaczem. Co będzie się działo w kolejnych minutach i godzinach tego spotkania? Przypomnijmy plan ramowych II Forum:


Sesja I – Organizacja i zarządzanie: Fermy przemysłowe czy rodzinne gospodarstwa? Modele produkcji na dziś i jutro.
Moderator sesji: Karol Bujoczek, top agrar Polska

  • 1. Trendy w światowej produkcji świń ze szczególnym uwzględnieniem Unii Europejskiej i Polski – Karol Bujoczek, Anna Kurek, top agrar Polska
  • 2. Niemcy – potęga w produkcji świń pod silnym ostrzałem konsumentów i w obliczu groźby ASF
  • 3. Giełda trzodowa – instrument na rynku w kraju z produkcją świń w gospodarstwach rodzinnych – dr Johann Schlederer (Austria)
  • 4. Dyskusja

Sesja II – Biobezpieczństwo i dobrostan w produkcji świń: Jak spełnić nowe wymogi i nie stracić fortuny?
Partner sesji: Vestin
Moderator sesji: prof. dr hab. Roman Kołacz

  • 1. Dobrostan świń: czego oczekuje konsument, co może zapewnić producent? – prof. Roman Kołacz, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
  • 2. Konsekwentna bioasekuracja istotnie poprawia wyniki produkcyjne w chlewni – Karol Wierzchosławski
  • 3. Bioasekuracja: najnowsze metody ochrony zwierząt w chlewni. Audyt biobezpieczeństwa – Bjarne Vest (Dania) i Karolina Krasicka-Maciorowska – Vestin
  • 4. Szczepienia stada podstawowego i prosiąt – konieczność wydajnej produkcji – prof. Zygmunt Pejsak, Międzyuczelniane Centrum Medycyny Weterynaryjnej UJ-UR w Krakowie
  • 5. Dyskusja

Sesja III – Żywienie świń: Jak optymalizować żywienie i ograniczyć koszty przyrostów

Partner sesji: LNB
Moderator sesji: Anna Kurek, top agrar Polska

  • 1. Na co zwracać uwagę przy ocenie jakości surowców paszowych, możliwości wyboru oraz produkty alternatywne – dr Tomasz Schwarz, Uniwersytet Rolniczy Kraków
  • 2. Nowe uwarunkowania w żywieniu trzody chlewnej – prof. dr hab. Daniel Korniewicz
  • 3. Dyskusja
Podsumowanie Forum Rolników i Agrobiznesu – Świnie – prof. dr hab. Zygmunt Pejsak i redaktor naczelny top agrar Polska Karol Bujoczek.

r e k l a m a

Szczegółowa relacja z naszego forum już niebawem na naszym portalu i na łamach magazynu "top agrar Polska".

Widziałeś już nasze video "Zbigniew Ajchler (KO): To jest skandal – wstydzę się za decyzję koleżanek i kolegów posłów"?

Polecane dla Ciebie:

article icon

Rośnie chiński import kukurydzy i pszenicy

Czytaj

Czytaj artykuły w naszej aplikacji!

Aplikacja TAP jest już dostępna

Galeria zdjęć

Nasze Forum rozpoczął punktualnie o 9:30 redaktor naczelny top agrar Polska Karol Bujoczek wraz z członkami rady programowej Forum prof. Zygmuntem Pejsakiem i prof. Romanem Kołaczem.
Karol Bujoczek, redaktor naczelny top agrar Polska
Uczestnicy II Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie
Uczestnicy II Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie
Anna Kurek, redaktor top agrar Polska
II Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie
II Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie
II Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie
II Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie
II Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie
II Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie
II Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie
II Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie
Tort niespodzianka od partnera Forum firmy Breeders
II Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie
II Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie
II Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie
Tort niespodzianka od partnera Forum firmy Breeders
Przerwa kawowa podczas II Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie
Przerwa kawowa podczas II Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody