🔔 Letnia promocja - prenumerata za 1 zł
   

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

III Forum Rolników i Agrobiznesu: Świnie

25.06.2021

Drukuj

III Forum Rolników i Agrobiznesu: Świnie

r e k l a m a

Temat tegorocznej edycji Forum to: "Jak produkować bezpiecznie i stabilnie w dobie intensywnych zmian na rynku wieprzowiny. 

Poniżej przypominamy poszczególne zagadnienia i tematy wystąpień naszych prelegentów i partnerów.

Nowe wyzwania w organizacji produkcji świń


Zarządzanie produkcją trzody chlewnej w nowych realiach – wprowadzenie redakcji oraz wypowiedzi praktyków

ASF w Polsce – bieżąca sytuacji epizootyczna i perspektywy na uwalnianie regionów ze stref – dr Bogdan Konopka, główny lekarz weterynarii
Kto będzie mógł się rozwijać w Polsce – czy nowe przepisy zablokują inwestycje w produkcję trzody chlewnej? – Piotr Włodawiec, Kancelaria Prokurent
Topowe wyniki produkcyjne w wysokoplennych stadach dzięki precyzyjnemu żywieniu oraz wykorzystaniu najnowszych technologii.

Jak odsadzać prosięta po 2023 roku, czyli odchów prosiąt bez tlenku cynku

– prof. dr hab. Anna Czech, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Możliwości ograniczenia negatywnego wpływu gorzkiego smaku na pobranie paszy i wyniki produkcyjne trzody chlewnej – dr Marcin Kamiński, Lucta Polska
Niehormonalne metody zarządzania okresem poodsadzeniowym u loch – dr Wojciech Korczyński, Vetoquinol

r e k l a m a


Zdrowe stada utrzymywane w warunkach dobrostanu

Bezjarzmowe utrzymanie loch i kastracja prosiąt w znieczuleniu – czy czeka nas rewolucja w podejściu do produkcji świń? – prof. dr hab. Roman Kołacz, Instytut Medycyny Weterynaryjnej, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
Jak nowe technologie wspomagają walkę ze zmiennym wirusem PCV2? – dr Agnieszka Mańka, Zoetis Polska
Właściwie przeprowadzone zasiedlenie chlewni i szybka ocena stanu zdrowotnego świń postawą opłacalnego tuczu – prof. dr hab. Zygmunt Pejsak, Uniwersytet Rolniczy im. H. Kołłątaja w Krakowie, Uniwersyteckie Centrum Medycyny Weterynaryjnej UJ-UR

DYSKUSJA RYNKOWA: Jak w ostatnim roku zmienił się światowy i europejski rynek świń – nowe wyzwania dla branży i prognozy na przyszłe lata.
Udział w niej wezmą przedstawiciele producentów świń – członkowie Związku PolPig oraz grup producentów rolnych, branży mięsnej – reprezentanci Animex Foods oraz Good Valley oraz znawcy rynku, którzy naświetlą nam zmiany zachodzące w ostatnich miesiącach na europejskim i polskim rynku trzody chlewnej.

Nie czekaj! Zapisz się już dziś – liczba miejsc ograniczona!

Polecane dla Ciebie:

article icon

Mnożą się wyzwania na rynku świń

Czytaj

Czytaj artykuły w naszej aplikacji!

Aplikacja TAP jest już dostępna

Galeria zdjęć

Rozpoczęcie III Forum Rolników i Agrobiznesu: Świnie..
Od lewej: prof. Zygmunt Pejsak, red. Paulina  Janusz - Twardowska, red. Anna Kurek i prof. Roman Kołacz.
Uczestnicy Forum.
Uczestnicy Forum.
Prof. Zygmunt Pejsak w rozmowie z red. Anną Kurek.
Prof. Roman Kołacz w rozmowie z red. Anną Kurek.
Prof. Anna Czech w rozmowie z red. Anną Kurek.
Lek. wet. Agnieszka Mańka w rozmowie z red. Anną Kurek.
Dr Raffael Wesoly w rozmowie z red. Anną Kurek.
Dr Marcin Kamiński w rozmowie z red. Anną Kurek.
Piotr Włodawiec w rozmowie z red. Anną Kurek.
Redaktor Paulina Janusz-Twardowska, prowadząca III Forum Rolników i Agrobiznesu: Świnie.
Uczestnicy III Forum Rolników i Agrobiznesu: Świnie.
III Forum Rolników i Agrobiznesu na MTP w Poznaniu.
Prelegenci III Forum Rolników i Agrobiznesu: Świnie.
Piotr Włodawiec (Kancelaria Prokurent) ekspert w zakresie prawa cywilnego, gospodarczego, prawa pracy, rynku rolnego oraz paszowego.
Premiera najnowszej książki prof. Zygmunta Pejsaka dziś na naszym Forum.
Każdy kto nabył podczas dzisiejszej premiery najnowszą książkę prof. Zygmunta Pejsaka „Zdrowie świń, profilaktyka i terapia” mógł liczyć na autorską dedykację.
Podczas III Forum Świnie można było nabyć najnowszą publikację prof. Pejsaka wydaną pod wydawnictwem Polskiego Wydawnictwa Rolniczego.
Najnowsza książka prof. Zygmunta Pejsaka „Zdrowie świń, profilaktyka i terapia” cieszyła się dziś ogromnym zainteresowaniem.
Dr Raffael Wesoly (BUS BesamungsUnion Schwein) członek zarządu German Genetic, Stowarzyszenia hodowców trzody chlewnej w Niemczech.
A w przerwie... :)
W przerwie między prelekcjami, czas na rozmowy kuluarowe i pyszną kawkę.
Prof. dr hab. Anna Czech (Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie) specjalistka ds. biochemii zwierząt.
A w kuluarach, czas na wymianę doświadczeń.
Dr Marcin Kamiński, Lucta Polska
Lek. Wet., dr Wojciech Korczyński
Uczestnicy III Forum Świnie podczas rozmów kuluarowych.
Uczestnicy III Forum Świnie podczas rozmów kuluarowych.
Prof. dr hab. Roman Kołacz, Instytut Medycyny Weterynaryjnej, Uniwersytet Mikołaja Kopernika Toruń

r e k l a m a

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody