Ta strona używa cookie w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki.

Zgadzam się

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Portal partner

Współpraca na rzecz jakości

24.04.2018

Drukuj

Współpraca na rzecz jakości

Artykuł dostępny

Podczas warszawskich targów organizacje zarządzające krajowymi, akredytowanymi systemami jakości żywności podpisały porozumienie o współpracy. Do deklaracji przystąpiły:

r e k l a m a



  •  Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego  -system Jakość i Tradycja;
  •  Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego-  system Quality Meat Program QMP
  •  Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego- System Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP.

Głównym celem podpisanej deklaracji jest ich współdziałanie i współpraca na rzecz dalszego dynamicznego rozwoju systemów jakości uznanych decyzją Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za krajowe systemy jakości żywności oraz akredytowanych przez Polskie Centrum Akredytacji (PCA)*.

Administratorzy zobowiązali się w dokumencie do kooperacji w zakresie wdrażania strategii promocji polskiej żywności w tym w szczególności do stosowania znaku „Polska smakuje” w kampaniach informacyjno-promocyjnych, propagowania idei dobrowolnych systemów jakości produktów rolnych i środków spożywczych opartych o systemy certyfikacji i akredytacji wspólnie z Polskim Centrum Akredytacji (PCA), wymiany doświadczeń z zakresu funkcjonowania krajowych systemów jakości w krajach UE.

Polecane dla Ciebie:

article icon

Rynek zbóż: „osiemsetki” coraz częstsze

Czytaj

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii