StoryEditor

W Unii tanieje mięso drobiowe

W październiku br. średnia cena mięsa drobiowego w Unii Europejskiej była o 12% wyższa w porównaniu ze średnią ceną tego gatunku mięsa notowaną na rynku światowym.
05.12.2013., 11:12h

Osiągnęła ona na rynku unijnym poziom 191 euro/100 kg i około 170 euro/100 kg na światowym. W ujęciu rocznym średnia cena mięsa drobiowego w Unii obniżyła się o 2,4 proc., podczas gdy na światowym wzrosła o 9,6 proc. Natomiast w porównaniu do września 2013 r. w Europie spadła o 3 proc. podczas gdy na rynkach światowych obniżka ta wyniosła 1,1%. aku

Top Agrar
Autor Artykułu:Top Agrar
Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
19. kwiecień 2024 15:39