Reklama zniknie za 11 sekund

r e k l a m a
PARTNER
r e k l a m a
Strona główna>Artykuły>Bydło>Bydło mięsne>

Opłacalność produkcji bydła mięsnego - nastroje wśród hodowców

W wielu rejonach kraju od kilkunastu miesięcy systematycznie rośnie produkcja bydła mięsnego. Niektórzy zamienili hodowlę bydła mlecznego na mięsną. Inni wcześniej opasów nie mieli wcale.

4 października 2019, 11:43
Ci, którzy zdecydowali się na tego typu produkcję, musieli liczyć się z tym, że na zyski trzeba czekać kilka lat. Ale przy niskich kosztach to było opłacalne. Sprawę pogmatwała jednak afera z ubojem sztuk pourazowych z początku roku. A ostatnie wahania cen skupu sprawiły, że rolnicy zaczynają zastanawiać się co będzie dalej.

Spytaliśmy kilku hodowców o nastroje i plany na przyszłość. Wśród nich są:Jakub Baraniak – rolnik z Gołębic, woj. dolnośląskie i Gerard Grohlich – rolnik z Olbrachcic, woj. opolskie.

ZOBACZ REPORTAŻ!



Ważne Tematy

Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)