Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Ciasto z rabarbarem

05.07.2015

Drukuj

Ciasto z rabarbarem

Artykuł dostępny

Korzenne ciasto z rabarbarem to pyszna i oryginalna wersja popularnego rabarbaru, na który własnie jest sezon.

r e k l a m a

SKŁADNIKI:
2 szklanki mąki,
3/4 szklanki cukru,
1 szklanka mleka o temp. pokojowej,
1 jajko,
1/5 szklanki oleju,
2 łyżki miodu,
2 łyżeczki sody,
1 łyżka kakao,
200 g rabarbaru umytego i pokrojonego na 2-cm kawałki

 

POSYPKA:
3 łyżki brązowego cukru,
1 czubata łyżeczka cynamonu,
1/2 łyżeczki imbir,
1/4 łyżeczka gałki muszkatołowej. 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Składniki ciasta zmiksować, przełożyć do wyłożonej pergaminem i natłuszczonej tortownicy o wymiarze 21 cm.
Ułożyć rabarbar i posypać wymieszaną  posypką. Piec ok. 50 min w 1800C.

Prezpis przygotowała Aleksandra Zawadka-Bródka

 

Polecane dla Ciebie:

article icon

Rynek zbóż: spadki cen w skupach przystopowały

Czytaj

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii