Ta strona używa cookie w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki.

Zgadzam się

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Portal partner

Cydr z białą kiełbasą

15.04.2017

Drukuj

Cydr z białą kiełbasą

Artykuł dostępny

SKŁADNIKI:
1 kg białej, surowej kiełbasy (nie parzonej),
3 twarde jabłka
2 spore cebule,
1 szklanka cydru,
1 łyżka brązowego cukru (można zastąpić białym),
1/2 szklanki rodzynek,
sok z połowy cytryny,
1 łyżka oleju,
sól, pieprz.
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Kiełbasę włożyć do garnka, zalać zimną wodą. Podgrzać na średnim ogniu, aż woda zacznie prawie wrzeć - ale nie powinna się zagotować. Zgasić ogień, pozostawić kiełbasę w wodzie do wystygnięcia na ok. 15-20 minut.
Cebulę obrać i pokroić na ósemki. Podsmażyć na patelni i lekko posolić. Jabłka pokroić na ósemki, skropić sokiem z cytryny.
Kiełbasę włożyć do naczynia do zapiekania. Dodać cebulę, jabłka i rodzynki. Polać cydrem, posypać pieprzem i cukrem. Zapiekać 30 minut w temp 180°C. Następnie zwiększyć temp. do 200°C i zapiekać kolejne 10 minut.

r e k l a m a



 

Read more in the premium version

article icon

Rynek zbóż: raczej bez dobrych wiadomości

Order a premium version

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii