Reklama zniknie za 11 sekund

r e k l a m a
PARTNER
r e k l a m a
Strona główna>Artykuły>Rodzina>Inne>

Deser z kaszy jaglanej

Obrazek

Dobroczynne właściwości kaszy jaglanej, która nie zawiera glutenu, nie powoduje alergii pokarmowej i świetnie smakuje na słodko to powody, dla których warto po nią sięgać. 

Ewelina Cisłak17 grudnia 2014, 13:59

Do przygotowania kolorowego deseru z kaszy jaglanej potrzebne będą:

WARSTWA CZARNA:
 1 szklanka kaszy jaglanej
2,5 szklanki wody
1/2 tabliczki czekolady gorzkiej
1/2 szklanki mleka
2 łyżki cukru

WYKONANIE:
Kaszę ugotować 15-20 min. w wodzie z dodatkiem mleka i cukru do niemal rozgotowania jej. Pod koniec gotowania dodać pokruszoną czekoladę. Jeśli w garnku nadal jest płyn to należy zostawić ja na 20 min. po zdjęciu z kuchenki, aż wszystko wchłonie. Następnie ostudzić i całość zmiksować mikserem. 

WARSTWA BIAŁA:
1 szklanka kaszy jaglanej
1/2 tabliczki czekolady białej
puszka mleka kokosowego (400 ml)
1/2 szklanki wody
3 łyżki wiórków kokosowych
1 łyżka cukru

WYKONANIE:
Kaszę ugotować jak powyżej, ale ze składnikami i proporcjami jak w warstwie białej. Ostudzić, zmiksować, dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. 

Na dno pucharka lub foremki wylać warstwę czarna, na nią wartswę białą. Włożyc do lodówki. Podawać schłodzone polane syropem owocowym. 
ec

 

 



Picture of the author
Autor Artykułu:Ewelina Cisłak
Pozostałe artykuły tego autora

Ważne Tematy

Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)