Weź udział w konkursie i wygraj odpicowanego Ursusa!  
   

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Domowe lody na upały

04.08.2017

Drukuj

Domowe lody na upały

Artykuł dostępny

r e k l a m a

Domowe lody to gwarancja najwyższej jakości i najlepszego smaku. Nie potrzebujemy też żadnej maszynki do ich wykonania, jedynie miskę, mikser i pudełko, w którym przechowamy je w zamrażarce.

Podstawowy przepis na lody czekoladowe jest bardzo prosty. Potrzebne będą:

  • 750 ml śmietanki kremówki,
  • 2 jajka,
  • 2/3 szklanki cukru,
  • 100 g gorzkiej czekolady.

250 ml śmietanki podgrzać na wolnym ogniu z czekoladą, aż do rozpuszczenia czekolady. Uważać, by się nie zagotowało. Żółtka oddzielić od białek.

Żółtka ubić z połową cukru i dodać do masy czekoladowej. Ubić resztę śmietanki. Ubić białka, a pod koniec ubijania dodać resztę cukru.

Wszystkie masy delikatnie ze sobą połączyć, by nie stracić ich puszystości. Przełożyć do naczynia, w którym będą przechowywane w zamrażarce. Dwa lub trzy razy wymieszać lody, co ok. godzinę, by zachowały kremową konsystencję.

Według przepisu można wykonać inne smaki lodów, zastępując owocami lub wanilią czekoladę.

ec

 


Widziałeś już nasze video "Na zalanych polach i łąkach nie będzie żniw ani sianokosów!"?

Polecane dla Ciebie:

article icon

Egzekucja nakazu zapłaty po śmierci dłużnika

Czytaj

Czytaj artykuły w naszej aplikacji!

Aplikacja TAP jest już dostępna

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody