Czytaj wygodniej w nowej darmowej aplikacji mobilnej!

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Dziedzictwo Kulinarne rolników

02.07.2015

Drukuj

Dziedzictwo Kulinarne rolników

Artykuł dostępny

r e k l a m a

Ideą Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska jest promocja produkcji i sprzedaży lokalnej i regionalnej żywności. Obecnie zrzesza 116 członków (łącznie z nowymi podmiotami), wśród których są producenci żywności wysokiej jakości, przetwórcy, restauracje, gospody i gościńce.

Certyfikat członkowski oraz tabliczka z logotypem Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski, którą można znaleźć przed wejściem do oznaczonych restauracji, gościńców, a także sklepów i zakładów przetwórczych czy gospodarstw agroturystycznych, wskazuje konsumentom i turystom miejsca, które oferują regionalne produkty oraz dania sporządzone na bazie wysokiej jakości lokalnych surowców w oparciu o tradycyjne receptury.

Co ważne, z naszego punktu widzenia, wśród wyróżnionych osób znaleźli się:

-  Gospodarstwo Rolne Michał Imbiorowicz, Pasieka Dary Ula, Przybrodzin. Certyfikat Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski przyznaje się w kategorii rolnicy, ogrodnicy, przedsiębiorstwa rybackie na miód rzepakowy, miód akacjowy, miód wielokwiatowy, miód lipowy, miód faceliowy.

- Średzka Spółdzielnia Mleczarska JANA, Środa Wielkopolska, w kategorii Przetwórcy żywności certyfikat Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski przyznaje się na masło wielkopolskie, śmietankę 30% tłuszczu kubek 200 ml, maślankę naturalną prosto z masielnicy butelka 750 ml.

A także restauracje i firmy z Wielkopolski:

- sklep internetowy „eGrabie.pl – Polskie plony pod Twój próg”, Rumin;

- Restauracja Catering Adamo - Adam Bilski, Mosina;

- Restauracja „Pod Niebieniem”, ul. Żydowska 1, Poznań

- Restauracja Glamour, ul. Rynkowa 92, 62-081 Przeźmierowo;

- Restauracja Bazar 1838 S.A., ul. Paderewskiego 8, 60-770 Poznań;

- Hotel HP Park, Restauracja Panorama, ul. Baraniaka 77, 61-131 Poznań;

- Restauracja TASTE_it, Hotel SPA_larnia, Czarneckiego 56, 62-040 Puszczykowo;

- „Smakosz” Bar Restauracyjny, Bogdanowo 25, 64-600 Oborniki.

Polecane dla Ciebie:

article icon

Musimy zapewnić ciągłość dostaw żywności

Czytaj

Czytaj artykuły w naszej aplikacji!

Aplikacja TAP jest już dostępna

Galeria zdjęć

Dziedzictwo Kulinarne

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody