Ta strona używa cookie w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki.

Zgadzam się

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Portal partner

Grzybowy gulasz

12.08.2017

Drukuj

Grzybowy gulasz

Artykuł dostępny

SKŁADNIKI NA GULASZ WOŁOWY

r e k l a m a



  • 0,5 kg wołowiny,
  • 0,5 kg kurek
  • O,5 szkl. oleju,
  • 2 łyżki masła,
  • 1 duża cebula,
  • 1 czosnek,
  • 2 liście laurowe,
  • sól, pieprz, jałowiec, oregano,
  • natka pietruszki,
  • 3-4 łyżki brandy,
  • 250 ml czerwonego wina,
  • 1 mała dynia
  • 80 ml śmietanki 30%,
  • 500 ml bulionu wołowego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wołowinę pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju ok. 10 min. Na roztopionym maśle podsmażyć cebulę i czosnek, dodać pokrojone kurki. Przyprawić jałowcem, oregano i liściem laurowym. Dodać mięso, wlać brandy, wino i gotować razem 1 minutę.
Wszystko doprawić solą i pieprzem, następnie zalać bulionem. Całość gotować ok. 2,5 godz. Kiedy mięso będzie miękkie dodać 2 szklanki pokrojonej w kostkę dyni.
Na koniec dodać śmietankę i posiekana natkę pietruszki.

ec

 

 

Polecane dla Ciebie:

article icon

Szybki siew poplonów

Czytaj

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii