Reklama zniknie za 11 sekund

r e k l a m a
PARTNER
r e k l a m a

Grzybowy gulasz

Obrazek

Gulasz wołowy z grzybami to idealne połączenie na danie przygotowane wtedy, kiedy wrócimy z grzybobrania.

Ewelina Cisłak12 sierpnia 2017, 22:05

SKŁADNIKI NA GULASZ WOŁOWY

  • 0,5 kg wołowiny,
  • 0,5 kg kurek
  • O,5 szkl. oleju,
  • 2 łyżki masła,
  • 1 duża cebula,
  • 1 czosnek,
  • 2 liście laurowe,
  • sól, pieprz, jałowiec, oregano,
  • natka pietruszki,
  • 3-4 łyżki brandy,
  • 250 ml czerwonego wina,
  • 1 mała dynia
  • 80 ml śmietanki 30%,
  • 500 ml bulionu wołowego.


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wołowinę pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju ok. 10 min. Na roztopionym maśle podsmażyć cebulę i czosnek, dodać pokrojone kurki. Przyprawić jałowcem, oregano i liściem laurowym. Dodać mięso, wlać brandy, wino i gotować razem 1 minutę.
Wszystko doprawić solą i pieprzem, następnie zalać bulionem. Całość gotować ok. 2,5 godz. Kiedy mięso będzie miękkie dodać 2 szklanki pokrojonej w kostkę dyni.
Na koniec dodać śmietankę i posiekana natkę pietruszki.

ec

 

 



Picture of the author
Autor Artykułu:Ewelina Cisłak
Pozostałe artykuły tego autora

Ważne Tematy

Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)