Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody

Czytaj wygodniej w nowej darmowej aplikacji mobilnej!

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Jesiotr - wykwintny i zdrowy

22.03.2017

Drukuj

Jesiotr - wykwintny i zdrowy

Artykuł dostępny

O tym, że ryby powinniśmy jadać przynajmniej dwa razy w tygodniu, wiedzą już chyba wszyscy. Ryby dostarczają nam fosfor i potas. Dzięki temu nasze kości i zęby mogą być zdrowe, a ciśnienie krwi utrzymuje się na właściwym poziomie. Spośród wielu gatunków ryb słono- i słodkowodnych, wybierajmy te z dobrych źródeł i sprawdzonych sklepów rybnych.

r e k l a m a

Jesiotr a zdrowie

Znaną od wieków i cenioną już od dawien dawna rybą jest jesiotr. Dostarcza nam wit. A oraz łatwo przyswajalnych aminokwasów, zwłaszcza leucyny (przyspiesza przyrost masy mięśniowej) oraz lizyny (ułatwia wchłanianie wapnia). Dodatkowo, mięso jesiotra jest dość tłuste, a przez to obniża „zły” cholesterol, zapewnia tez prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, a nawet poprawia nastrój.

Jesiotr na talerzu

Delikatne mięso jesiotra ma bardzo mało ości. Nadaje się do smażenia na maśle, grillowania, wędzenia czy gotowania. Książki kulinarne z początku XX wieku zachwalają rosół gotowany z głów jesiotra.

Polecane dla Ciebie:

article icon

Handlowcy z całej Polski spotykają się na giełdzie

Czytaj

Zobacz wideo

Jesiotr - wykwintny i zdrowy

Czytaj artykuły w naszej aplikacji!

Aplikacja TAP jest już dostępna

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii