Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody

Czytaj wygodniej w nowej darmowej aplikacji mobilnej!

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Przetwory na prezent? Czemu nie!

21.08.2015

Drukuj

Przetwory na prezent? Czemu nie!

Artykuł dostępny

W Internecie, sklepach czy na rynku znaleźć możemy ozdobne słoiki o różnych kształtach i pojemnościach. Wystarczy umieścić w nich uprzednio przygotowane przetwory. Aby słoik stał się bardziej oryginalny możemy przykleić na niego specjalnie przez nas zrobioną etykietę z opisem produktu i datą produkcji. Warto też przyozdobić kolorowym papierem i sznurkami. Tak przygotowane przetwory, będą cieszyły nie tylko podniebienie, ale i oko obdarowanego. 

r e k l a m a

Poniżej przedstawiamy przykładowy przepis na powidła przygotowane inaczej, bo z dodatkiem kakao.

Składniki:
4 kg śliwek węgierek
4 szklanki cukru
3 szklanki kakao
2 opakowania cukry waniliowego

Przygotowanie:
Z umytych śliwek usuwamy pestki. Następnie przy pomocy blendera rozdrabniamy owoce na gładką postać. Masę śliwkową przekładamy do garnka i gotujemy przez około dwie godziny często mieszając, aby zapobiec przypaleniu.  Następnie dodajemy cukier, kakao i cukier waniliowy. Mieszamy wszystko dokładnie i gotujemy przez kolejne 15 min.  Tak przygotowane powidła umieszczamy w wyparzone słoiki, zakręcamy i stawiamy do góry dniem. Smacznego!
el

Fot. K. Sierszeńska

Polecane dla Ciebie:

article icon

Prognozy plonów pszenicy ozimej nie są optymistyczne

Czytaj

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii