StoryEditor

W domowej wędzarni

Wedzone wędliny, kiełbasy czy ryby mają spore grono smakoszy, a domowe wedzenie ułatwia dostęp do nich.
17.04.2015., 16:04h

Choć Święta Wielkanocne kojarzone z wędzonymi szynkami są juz za nami to czas na wędzenie wcale nie minął. W ofercie firmy Biowin znajdziemy miedzy innymi małe domowe wędzarnie. Pewność, na czym i co wędzimy to też pewność wysokiej jakości. 
Oprócz wędzarni, zakupimy tez drewno do wędzenia, ponieważ znaczenie w ostatecznym smaku ma dym. Najlepsze są dobrze oczyszczone zrębki wędzarnicze pochodzące z naturalnego drewna buku, olchy, czereśni i jabłoni.
W domowej przenośnej wędzarni można jednorazowo uwędzić 2 kg szynki lub schabu i kilka pstrągów. Jej koszt to 130 zł brutto
ec

Ewelina Cisłak
Autor Artykułu:Ewelina Cisłak

redaktor „top agrar Polska”, specjalistka w zakresie tematyki domu i rodziny.

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
23. kwiecień 2024 20:30