StoryEditor

Z pszczołami za pan brat

Lokalne przetwórstwo i rodzinne gospodarstwa to wazny sektor rozwoju poslkiego rolnictwa, w którym niewielkie gospodarstwa stają się rodzinnymi przedsięwzięciami. 
15.05.2015., 09:05h

Państwo Kamila i Zbigniew Lisińscy są rolnikami pszczelarzami od wielu lat. Ich gospodarstwo pasieczne "Noteckie miody" usytuowne jest na skraju Puszczy Noteckiej w zachodniej części województwa Wielkopolskiego.
- Niewielki areał gospodarstwa zmusił nas po części do szukania dochodu z takiej działaności, która pozwoli wykorzystać jego położenie. Z czasem okazało się, że włożony wysiłek opłacił się, a z pszczelarstwa można żyć – opowiada pan Zbigniew.

Państwo Lisińscy, będący wykwalifikowanymi pszczelarzami, pozyskują miód starymi i tradycyjnymi metodami, a ich pasieka pozostaje pod nadzorem weterynaryjnym. 
W ofercie gospodarstwa znajdują się;
- miód wielokwiatowy
- miód akacjowy
- miód lipowy
- miód rzepakowy
- miód spadziowy
- pyłek kwiatowy
- propolis

Więcej informacji o gospodarastwie znajduje się na stronie www.noteckiemiody.pl.
ec

Ewelina Cisłak
Autor Artykułu:Ewelina Cisłak

redaktor „top agrar Polska”, specjalistka w zakresie tematyki domu i rodziny.

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
20. kwiecień 2024 17:08