Artykuł dostępny
r e k l a m a
Teraz – jak podkreślali przedstawiciele Lely – przyszedł czas na kolejne rozwiązania, które z jednej strony mają wyjść naprzeciw coraz większej świadomości konsumentów oczekujących produktów regionalnych o unikatowych walorach odżywczych i pochodzących ze ściśle określonych gospodarstw, a z drugiej zmierzać do bardziej zrównoważonej, przyjaznej środowisku produkcji rolnej.
– Żyjemy w gwałtownie zmieniającym się świecie, w którym populacja stale rośnie. Desperacko potrzebujemy hodowców, ponieważ przewiduje się wzrost zapotrzebowania na żywność o 70% do 2050 r. Wpływ hodowli na środowisko jest również coraz mocniej kontrolowany, a przepisy stają się coraz bardziej surowe. Hodowcy bydła mlecznego muszą więc zmienić sposób pracy, aby zagwarantować sobie przyszłość – mówił André van Troost, CEO Lely podczas specjalnej prezentacji Lely Future Farm Days, która odbyła się online 6 października br. w oborze!
r e k l a m a
Sposób na amoniak
Polecany artykuł
Serwis potrzebny od zaraz!
Polecany artykuł

Serwis potrzebny od zaraz!