StoryEditor

Unia ubija coraz więcej bydła

Jak przedstawia Komisja Europejska, w okresie od stycznia do kwietnia b.r. w krajach Unii Europejskiej wyprodukowano o 3,9% ton więcej bydła w porównaniu do roku poprzedniego, przy jednoczesnym wzroście uboju o 2,3% w sztukach.
12.08.2015., 13:08h

Mniejszy wzrost miał miejsce w „starych krajach UE, bo o 3,2% w tonach, oraz o 1,4% w sztukach. Zaobserwowane tendencje dotyczyły głównie wolców (o 8,5% więcej), jałówek (o 5,8% więcej) i krów (o 5,3% więcej), a krajami, dzięki którym odnotowano taki stan były m.in. Rumunia, Polska, Estonia i Włochy.  el, na podst. FAMMU/FAPA

Fot. M. Wieczorek

Aleksandra Galus
Autor Artykułu:Aleksandra Galus

redaktor, specjalista ds. automatyzacji treści

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
25. kwiecień 2024 23:10