Weź udział w konkursie i wygraj odpicowanego Ursusa!  
   

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Konferencja: O trendach na rynku świń

14.12.2016

Drukuj

Konferencja: O trendach na rynku świń

Zarejestruj się i zaloguj aby przeczytać kolejne 3 artykuły.
Wszystkie przeczytasz dzięki prenumeracie lub kupując dostęp.

Zarejestruj się lub Zaloguj się

Czytaj bez ograniczeń

Kup dostęp

r e k l a m a

Podczas III Międzynarodowej Konferencji Techniczno–Naukowej w Karpaczu organizowanej przez firmy Ab Agri, Nutriad, Pellon i Bioagra można było usłyszeć m.in. o  globalnych  trendach w produkcji wieprzowiny. Bo właśnie ten gatunek mięsa wiedzie prym na świecie. W sumie produkcja w zeszłym roku wyniosła 110,4 mln ton, a wieprzowina stanowiła 40,1% światowej konsumpcji mięsa. Co ciekawe Europa jest regionem, w którym spożywa się  jej najwięcej bo ponad 33 kg/mieszkańca/rok. Wśród Europejczyków najwięcej wieprzowiny zjadają Austriacy – ponad 55 kg/osobę/rok.

r e k l a m a

Już niedługo w „top agrar Polska” przedstawimy Państwu więcej, szczegółowych informacji z tego spotkania. Z relacji będzie można dowiedzieć  się m.in. o wpływie mikotoksyn z polskich zbóż na wyniki w produkcji świń, o których mówiła dr Radka Borutova (Nutriad). Opiszemy też nowoczesne kierunki żywienia prosiąt, którego tajniki zdradzał dr Ian Wellcock (AB Agri). Pokażemy nowe surowce do żywienia na mokro, o których mówił Marek Mruk (Bioagra) oraz wyzwania związane z ochroną środowiska w kontekście nowoczesnych technologii i innowacyjny system z firmy Pellon, który prezentował Grzegorz Kędzierski. aku

Fot. Kurek

Polecany artykuł

Kastracja bez skalpela – czy to możliwe?


Widziałeś już nasze video "Zapraszamy na V Forum – Sesja Mleko: sprawdź program i prelegentów!"?

Czytaj artykuły w naszej aplikacji!

Aplikacja TAP jest już dostępna

Galeria zdjęć

III Międzynarodowa Konferencja Naukowo-Techniczna w Karpaczu
dr Ian Wellcock (Anglia) i Wojciech Pichowicz
Marek Mruk
dr Simon Tibble (Hiszpania)
Grzegorz Kędzierski
dr Radka Borutova
Wojciech Pichowicz
dr Phil Boyd (Anglia)

r e k l a m a

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody