Weź udział w konkursie i wygraj odpicowanego Ursusa!  
   

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Polska branża trzodowa oczami zagranicznego specjalisty

28.11.2017

Drukuj

Polska branża trzodowa oczami zagranicznego specjalisty

Artykuł dostępny

r e k l a m a

Anna Kurek: Phil, miło widzieć Cię w Poznaniu. Podróżujesz po całym świecie odwiedzając fermy świń. Co myślisz o polskiej branży trzodowej i o polskich fermach świń?
Phil Boyd: Pracuję w Polsce dla dwóch różnych firm w sumie od 15 lat. Przez ten czas bardzo wiele się zmieniło. Teraz macie bardzo nowoczesne i w pełni profesjonalne fermy. Prawdopodobnie jedne z bardziej profesjonalnych w Europie. Tak, powiedziałbym, że zmiany, które nastąpiły przez te 15 lat są bardzo duże. 

Anna Kurek: Miło to słyszeć. A co myślisz o polskim rynku wieprzowiny? 
Phil Boyd: Polski rynek jest bardzo podobny do każdego innego w Europie. Wszyscy jesteśmy uzależnieni od niektórych czynników. Cokolwiek stanie się na rynku chińskim ma ogromny wpływ na nasze ceny. Cokolwiek stanie się w Rosji wpływa na nasz rynek. Nie jesteśmy odizolowani od tych czynników. Przeciwnie, zależymy od nich. 

Cały wywiad obejrzysz poniżej: 


Widziałeś już nasze video "Co czeka rolników w latach 2021-2027? Czerwcowy numer top agrar Polska"?

Polecane dla Ciebie:

article icon

Pomoc dla rolników w związku ze skutkami COVID-19 opóźni się przez koronawirusa?

Czytaj

Czytaj artykuły w naszej aplikacji!

Aplikacja TAP jest już dostępna

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody