Ta strona używa cookie w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki.

Zgadzam się

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Portal partner

Adwentowe ciasteczka korzenne

02.12.2018

Drukuj

Adwentowe ciasteczka korzenne

Artykuł dostępny

Adwentowe ciasteczka korzenne

Składniki:
2 szklanki mąki,
1 łyżka przyprawy do piernika,
1 jajko,
170 g masła,
3/4 szklanki cukru pudru,
1 łyżka miodu,
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej.

r e k l a m a



Sposób wykonania:
Mąkę przesiewamy przez sitko na stolnicę, dodajemy cukier, przyprawę i masło. Całość siekamy nożem. Dodajemy jajko i miód. Szybko zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy na grubość mniej niż 1 cm. Wycinamy ciastka i układamy na blasze wyłożonej papierem. Pieczemy 8–10 min w temp. 180°C. Ciastka po ostudzeniu lukrujemy.

Przepisy i zdjęcia przygotowały:
Kamila Markiewicz-Lubańska i Maria Szymańska
https://www.absolutniedobre.pl/

Polecany artykuł

Dyniowe menu – czyli wykwintny, korzenny sernik z dynią na domową uroczystość




Polecane dla Ciebie:

article icon

Skup bydła – lokalne wzrosty i spadki

Czytaj

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii