Weź udział w konkursie
i wygraj ursusa

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Arbuzowa lemoniada - przepis na orzeźwienie

23.05.2020

Drukuj

Arbuzowa lemoniada - przepis na orzeźwienie

Artykuł dostępny

r e k l a m a

Arbuz jest nie tylko pyszny, ale też bardzo zdrowy. Dzięki  zawartości potasu i magnezu arbuz obniża ciśnienia krwi, a dzięki witaminie C zwalcza zły cholesterol. Częste jedzenie arbuza korzystnie wpływa na stan naszej skóry. Staje się ona bardziej oczyszczona, odżywiona, nawilżona i odmłodzona, dodatkowo koi jej stany zapalne.
Arbuzy pomimo tego, że są słodkie są niskokaloryczne gdyż w 92 % składają się z wody i błonnika. Nic tylko jeść, albo pić w postaci pysznej lemoniady.

Arbuzowa lemoniada

Składniki:

r e k l a m a

  • 1,5 kg arbuza (waga przed obraniem go ze skóry
  • 3 cytryny
  • ok. 2 l wody
  • 100 ml wrzątku
  • 4–5 łyżek cukru
  • świeża mięta.

    Przygotowanie
    Do 100 ml wrzątku dodać cukier, wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Arbuz zblendować na jednolitą masę. Masę przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek i suchej części miąższu. Dodać sok wyciśnięty z 3 cytryn oraz syrop cukrowy. Na końcu uzupełnić wodą. Lemoniada najlepiej smakuje schłodzona lub z kostkami lodu.

 


Widziałeś już nasze video "II Giełda Rzepaczano-Zbożowa – wprowadzenie do debaty"?

Polecane dla Ciebie:

article icon

Złotówka skosiła rzepak

Czytaj

Czytaj artykuły w naszej aplikacji!

Aplikacja TAP jest już dostępna

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody