Ta strona używa cookie w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki.

Zgadzam się

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Portal partner

Cakepops, czyli praliny na patyku

08.08.2018

Drukuj

Cakepops, czyli praliny na patyku

Artykuł dostępny

Ciastka na patyku

r e k l a m a



Składniki:
kilka herbatników, oreo, ciastek zbożowych,
250 g serka mascarpone,
3/4 słoika kremu czekoladowego typu nutella,
czekolada mleczna i biała,
wiórki kokosowe i/lub posypka.


Sposób wykonania:

Ciastka rozdrobnić, można zmiksować blenderem. Dodać mascarpone i nutellę. Całość połączyć, uformować kulki i chłodzić 
w lodówce przez kilka godzin. Czekoladę, każdą osobno, rozpuścić 
w 4 łyżkach mleka lub śmietany 30%. Schłodzone kulki nabijać na patyczki i zanurzać w czekoladzie lub bez patyczka układać na małych papilotkach. Udekorować dowolną posypką.

Przepisy: Kinga Machaj
Fot. Witkowska








Wypróbuj też: Tęczowy tort na dziecięce uroczystości

Polecane dla Ciebie:

article icon

Rynek zbóż: „osiemsetki” coraz częstsze

Czytaj

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii