Ta strona używa cookie w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki.

Zgadzam się

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Portal partner

Delicje z Wiednia - sernik z powidłami

13.09.2017

Drukuj

Delicje z Wiednia - sernik z powidłami

Artykuł dostępny

Składniki na Spód:
3 szkl. mąki, 1 kostka margaryny,
1 szkl. cukru, 4 żółtka, 1 mały proszek do pieczenia.

r e k l a m a



Składniki Masy serowej:
750 g sera śmietankowego, 2 budynie śmietankowe, 3/4 szkl. cukru,
2 żółtka, piana ubita z 6 białek, mleko plus powidła.

Sposób przygotowania:
Z ww. składników wyrobić ciasto na spód, podzielić na 2 części (w proporcji 2/3 i 1/3). Budynie ugotować, ostudzić. Ser, cukier, żółtka wymieszać robotem kuchennym, na końcu dodać delikatnie pianę ubitą z białek. Następnie wymieszać z ostudzonym budyniem.
Układać na blaszce w kolejności: 2/3 ciasta, powidła, masa serowa. Pozostałe 1/3 ciasta rozwałkować delikatnie, wyciąć paski i układać w szachownicę na masie serowej. Piec ok. 1 godz. w temperaturze 200°C.

Polecane dla Ciebie:

article icon

Łowczy milczy, sołtys odmawia, a wójt liczy głosy

Zamów wersję premium

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii