Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody

Czytaj wygodniej w nowej darmowej aplikacji mobilnej!

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Delikatna rybka w folii

30.05.2019

Drukuj

Delikatna rybka w folii

Artykuł dostępny

Ryba z grilla to doskonała alternatywa dla zazwyczaj ciężkich potraw przygotowywanych na ruszcie. Zawinięty w folię pstrąg lub lin wymaga zaledwie 20-30 minut, by był gotowy do konsumpcji. Ryba zamknięta w aluminiowej torebce zachowuje w środku wszystkie soki i wyśmienity smak. Przygotowanie takiego dania zajmuje zaledwie kilka minut. Idealnie byłoby, gdyby na nasz ruszt trafił pstrąg potokowy lub dzikożyjący lin, a nie hodowlany, ponieważ taka ryba charakteryzuje się najsmaczniejszym i najzdrowszym mięsem. Oczywiście w dobrych hodowlach ryby są karmione odpowiednimi paszami, a woda filtrowana wystarczająco intensywnie, by pozbyć się niechcianego posmaku mułu.

r e k l a m a

Gdy zdobędziemy już odpowiednią dla siebie rybę, wiele już nie potrzeba, by sporządzić pyszny obiad z grilla. Podstawą są masło, czosnek oraz ulubione zioła. Osobiście najczęściej piekę pstrąga z natką pietruszki, ale orzeźwiającą odmianą może być również ryba doprawiona miętą lub świeżym koperkiem.

Czego potrzebujesz?

Polecany artykuł

Przepis na awokado z rusztu

  • 4 pstrągi lub liny,
  • pęczek natki pietruszki
  • główka czosnku
  • sok z cytryny
  • 100 g masła
  • sól, pieprz ziołowy.

Jak to zrobić?

Ryby dokładnie oczyść, wypatrosz, opłucz i osusz. Oprusz solą i pieprzem na zewnątrz i wewnątrz.
Masło utrzyj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i wysmaruj nim rybę.
Pozostałość czosnkowego masła włóż wraz z gałązkami pietruszki do brzuchów. Ryby obficie skrop sokiem z cytryny.
Każdą rybę z osobna zawiń szczelnie w folię aluminiową.
Zawinięte ryby grilluj na rozgrzanym ruszcie przez około 30 minut.

Polecane dla Ciebie:

article icon

Płoną tankowce - ropa na giełdach w górę, rzepak na Matifie drożeje

Czytaj

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii