Czytaj wygodniej w nowej darmowej aplikacji mobilnej!

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Dyniowe menu – czyli dyniowy sernik bez spodu na deser

20.11.2018

Drukuj

Dyniowe menu – czyli dyniowy sernik bez spodu na deser

Artykuł dostępny

Sernik z dynią bez spodu

r e k l a m a


Składniki:
10 jajek,
1,2 kg sera mielonego,
2 szkl. cukru pudru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 budyń waniliowy, 1 kostka masła,
1 łyżka mąki ziemniaczanej,
3 łyżki bułki tartej,
1 szkl. purée z dyni.

Sposób wykonania:
Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem. Dodać proszek, budyń i roztopione masło. Następnie stopniowo dodawać ser, mąkę ziemniaczaną, bułkę tartą i na końcu purée z dyni.  Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą. Piec 1 godz. w temp. 180–200°C. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.



Przepis przygotowała: Elżbieta Domalewska
Fot. Witkowska


Więcej przepisów na potrawy z dyni znajdziesz w listopadowym numerze top agrar Polska
oraz tu: Dyniowe menu


Zamów prenumeratę




Polecane dla Ciebie:

article icon

Rolnicy piszą list do Komisji Europejskiej

Czytaj

Czytaj artykuły w naszej aplikacji!

Aplikacja TAP jest już dostępna

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody