Ta strona używa cookie w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki.

Zgadzam się

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Dyniowe menu – czyli dyniowy sernik bez spodu na deser

20.11.2018

Drukuj

Dyniowe menu – czyli dyniowy sernik bez spodu na deser

Artykuł dostępny

Sernik z dynią bez spodu

Składniki:
10 jajek,
1,2 kg sera mielonego,
2 szkl. cukru pudru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 budyń waniliowy, 1 kostka masła,
1 łyżka mąki ziemniaczanej,
3 łyżki bułki tartej,
1 szkl. purée z dyni.

r e k l a m a



Sposób wykonania:
Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem. Dodać proszek, budyń i roztopione masło. Następnie stopniowo dodawać ser, mąkę ziemniaczaną, bułkę tartą i na końcu purée z dyni.  Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą. Piec 1 godz. w temp. 180–200°C. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.

Polecany artykuł

Świąteczny pasztet z grzybami i soczewicą



Przepis przygotowała: Elżbieta Domalewska
Fot. Witkowska


Więcej przepisów na potrawy z dyni znajdziesz w listopadowym numerze top agrar Polska
oraz tu: Dyniowe menu


Zamów prenumeratę




Polecane dla Ciebie:

article icon

Wyrok na dym z komina sąsiada

Czytaj

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii