Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody

Czytaj wygodniej w nowej darmowej aplikacji mobilnej!

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Dyniowe menu - czyli wytrawna zupa z dyni na pierwsze danie

07.11.2018

Drukuj

Dyniowe menu - czyli wytrawna zupa z dyni na pierwsze danie

Artykuł dostępny

Wytrawna zupa dyniowa

r e k l a m a


Składniki:
700 g dyni,
1 cebula,
3 ząbki czosnku, curry,
1 l bulionu,
3 łyżki gęstej śmietany,
2 duże ziemniaki,
1 puszka pomidorów bez skórki,
3 łyżki masła,
1 szkl. mleka kokosowego.

Sposób wykonania:
Obraną dynię i ziemniaki pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać dynię i ziemniaki. Składniki smażyć przez 3 min. Dolać bulion i wszystko gotować jeszcze 30 min. Zupę zmiksować wraz z pomidorami. Przyprawić do smaku przyprawą curry, wlać mleko kokosowe i zagotować. Podawać z łyżką gęstej śmietany, przybranej listkiem bazylii.


Przepis przygotowała: Elżbieta Domalewska
Fot. Witkowska


Zamów prenumeratę

Polecane dla Ciebie:

article icon

Opolskie i Śląskie: Najpierw susza, potem ulewy i podtopienia

Czytaj

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii