Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody

Czytaj wygodniej w nowej darmowej aplikacji mobilnej!

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Faszerowana pierś kurczaka
 z plackami z cukinii

19.01.2019

Drukuj

Faszerowana pierś kurczaka
 z plackami z cukinii

Artykuł dostępny

Składniki:
  • 4 filety z piersi kurczaka,

  • 1 kostka sera typu feta,

  • 200 g suszonych pomidorów,
  • 500 g cukinii,

  • 1 jajko,

  • 300 g mąki pszennej,

  • 100 g masła,

  • 250 g czerwonej papryki,

  • 200 g czerwonej cebuli,

  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 3 gałązki świeżego tymianku,
  • sól, pieprz, papryka słodka 
i ostra do smaku.

Sposób wykonania:
Mięso oczyszczamy z błon, robimy kieszonkę i faszerujemy fetą i suszonym pomidorem, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką i smażymy. 300 g cukinii ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy mąkę, jajko, tymianek i sól. Powstałe ciasto smażymy w formie placków. Warzywa kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem. Porcja dla 4 osób.

r e k l a m a

POTRAWY PRZYGOTOWANO W RESTAURACJI HOTELU MARATON W SZAMOTUŁACH WWW.CENTRUMMARATON.COM

Polecane dla Ciebie:

article icon

Prognozy plonów pszenicy ozimej nie są optymistyczne

Czytaj

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii