StoryEditor

Faszerowana pierś kurczaka
 z plackami z cukinii

Zdrowo, szybko i bardzo smacznie! Polecamy ten prosty i zarazem wykwintny obiad.
17.01.2019., 12:01h
Składniki:
  • 4 filety z piersi kurczaka,

  • 1 kostka sera typu feta,

  • 200 g suszonych pomidorów,
  • 500 g cukinii,

  • 1 jajko,

  • 300 g mąki pszennej,

  • 100 g masła,

  • 250 g czerwonej papryki,

  • 200 g czerwonej cebuli,

  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 3 gałązki świeżego tymianku,
  • sól, pieprz, papryka słodka 
i ostra do smaku.

Sposób wykonania:
Mięso oczyszczamy z błon, robimy kieszonkę i faszerujemy fetą i suszonym pomidorem, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką i smażymy. 300 g cukinii ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy mąkę, jajko, tymianek i sól. Powstałe ciasto smażymy w formie placków. Warzywa kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem. Porcja dla 4 osób.

POTRAWY PRZYGOTOWANO W RESTAURACJI HOTELU MARATON W SZAMOTUŁACH WWW.CENTRUMMARATON.COM
Top Agrar
Autor Artykułu:Top Agrar
Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
24. kwiecień 2024 18:14