Ta strona używa cookie w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki.

Zgadzam się

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Faszerowana pierś kurczaka
 z plackami z cukinii

19.01.2019

Drukuj

Faszerowana pierś kurczaka
 z plackami z cukinii

Artykuł dostępny

Składniki:
  • 4 filety z piersi kurczaka,

  • 1 kostka sera typu feta,

  • 200 g suszonych pomidorów,
  • 500 g cukinii,

  • 1 jajko,

  • 300 g mąki pszennej,

  • 100 g masła,

  • 250 g czerwonej papryki,

  • 200 g czerwonej cebuli,

  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 3 gałązki świeżego tymianku,
  • sól, pieprz, papryka słodka 
i ostra do smaku.

Sposób wykonania:
Mięso oczyszczamy z błon, robimy kieszonkę i faszerujemy fetą i suszonym pomidorem, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką i smażymy. 300 g cukinii ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy mąkę, jajko, tymianek i sól. Powstałe ciasto smażymy w formie placków. Warzywa kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem. Porcja dla 4 osób.

r e k l a m a



POTRAWY PRZYGOTOWANO W RESTAURACJI HOTELU MARATON W SZAMOTUŁACH WWW.CENTRUMMARATON.COM

Polecane dla Ciebie:

article icon

Rynek zbóż: stawki na krajowym rynku w dół

Czytaj

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii