Ta strona używa cookie w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki.

Zgadzam się

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Portal partner

Malinowe muffinki

29.08.2018

Drukuj

Malinowe muffinki

Artykuł dostępny

Muffinki malinowe

Składniki na ciasto podstawowe:
200 g mąki,
140 g brązowego cukru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
3/4 szklanki mleka,
3/4 szklanki oleju,
2 jajka.
Sposób wykonania znajdziesz tu: Tęczowe muffinki

r e k l a m a



Składniki dodatkowe:
2 łyżki wiórków kokosowych,
2 garście malin,
0,5 l śmietany kremówki 30%,
1 sypka galaretka malinowa.

Sposób wykonania:
Do ciasta podstawowego dodać wiórki i maliny. Śmietanę i sypką galaretkę połączyć i zmiksować na sztywną pianę. Muffinki udekorować kremem, malinami i/lub posypką.

Przepis: Kinga Machaj
Fot. Witkowska

Sprawdź przepisy na inne kolorowe ciasta: Tęczowy tort





Polecane dla Ciebie:

article icon

Ceny wołowiny: prawie bez zmian

Czytaj

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii