Ta strona używa cookie w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki.

Zgadzam się

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Migdałowe pralinki

20.12.2018

Drukuj

Migdałowe pralinki

Artykuł dostępny

Migdałowe pralinki

Składniki:
1 szkl. zmielonych migdałów,
5 łyżeczek miodu lub mleka skondensowanego słodzonego,
4 łyżki roztopionego masła,
4 łyżki rozdrobnionych pistacji,
4 łyżki posiekanych i uprażonych orzechów włoskich,
1 łyżka kakao.

r e k l a m a



Sposób wykonania:
Mieszamy wszystkie składniki i wyrabiamy masę rękoma. Formujemy niewielkie kulki. Dzielimy pralinki na 3 części. Jedną grupę obtaczamy w pistacjach, drugą – w orzechach włoskich, a trzecią
– w kakao. Wstawiamy kulki do lodówki, żeby stężały. Pralinki podajemy w papierowych papilotki.


Przepisy przygotowały:
Kamila Markiewicz-Lubańska i Maria Szymańska
www.absolutniedobre.pl

Polecany artykuł

Azoty i chemia oczami siedmiolatka





Sprawdź też przepis na Ciasteczka korzenne.

Polecane dla Ciebie:

article icon

Rynek świń: Ile jeszcze można wytrzymać?

Czytaj

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii