Ta strona używa cookie w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki.

Zgadzam się

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Portal partner

Obiad na polu - Słoik mięsny - 710 kcal

12.04.2018

Drukuj

Obiad na polu - Słoik mięsny - 710 kcal

Artykuł dostępny

Składniki:
200 g mięsa mielonego wieprzowego lub z indyka,
sól, pieprz,
1/2 woreczka kaszy bulgur lub gryczanej,
1 ogórek kiszony,
1 mała cebula,
1 łyżka oliwy z oliwek,
1/3 papryki,
2 garście różnych sałat.

r e k l a m a



Sposób wykonania:
Mięso mielone doprawione solą i pieprzem podsmażyć na patelni. Cebulkę pokrojoną w piórka podsmażyć na łyżce oliwy. Kaszę ugotować. Ogórek kiszony i paprykę pokroić w kosteczkę. Wkładać kolejno do słoika: miks sałat, kaszę, mięso mielone, cebulę, ogórek 
i paprykę. Polać sosem musztardowym lub pomidorowym.


Sos pomidorowy

Składniki:
1/2 cebuli,
1/2  słoiczka przecieru pomidorowego,
3 łyżki masła,
1/3 małej papryki,
pieprz,
oregano,
odrobina miodu.

Sposób wykonania:
Drobno pokrojoną paprykę i cebulę zeszklić na maśle. Dodać przecier pomidorowy. Smażyć 10 minut na wolnym ogniu.

Sos miodowo - musztardowy

Składniki:
3 łyżki jogurtu naturalnego,
1 łyżka musztardy francuskiej,
1 łyżka musztardy sarepskiej,
1 łyżka miodu.

Sposób wykonania:
Składniki wymieszać.

Przepisy przygotowała Balbina Piontek

Opr. Agata Dobak

Read more in the premium version

article icon

Kupno gospodarstwa z długami

Order a premium version

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii