Ta strona używa cookie w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki.

Zgadzam się

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Portal partner

Obiad na polu - Słoik wegetariański - 830 kcal

13.04.2018

Drukuj

Obiad na polu - Słoik wegetariański - 830 kcal

Artykuł dostępny

Składniki:
2 garście jarmużu,
100 g tofu,
1 burak,
1/2 torebki ryżu,
70 g sera typu feta,
2 łyżki pestek słonecznika i/lub dyni.

r e k l a m a



Marynata do tofu:
2 łyżki musztardy francuskiej,
1 łyżka miodu,
2 łyżki sosu balsamicznego.

Sposób wykonania:
Jarmuż posolić i udusić na patelni aż zmięknie. Tofu i buraka pokroić 
w kosteczkę. Zamarynować w sosie. Ryż ugotować. Składniki wkładać do słoika w następującej kolejności:  jarmuż, ryż, tofu, burak, pokruszony ser feta. Posypać nasionami.

Przepisy przygotowała Balbina Piontek

Opr. Agata Dobak

Polecane dla Ciebie:

article icon

Husaria: nasz pomysł na pole bez kamieni

Czytaj

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii