StoryEditor

Obiad na polu - Słoik wegetariański - 830 kcal

W czasie prac sezonowych spędzasz na polu cały dzień ciężko pracując, często nie mając szans na ciepły posiłek w domu. Proponujemy pełnowartościowe danie w słoiku, przygotowane do zjedzenia w polu, które dostarczy organizmowi niezbędnej ilości kalorii.
10.04.2018., 13:04h
Składniki:
2 garście jarmużu,
100 g tofu,
1 burak,
1/2 torebki ryżu,
70 g sera typu feta,
2 łyżki pestek słonecznika i/lub dyni.

Marynata do tofu:
2 łyżki musztardy francuskiej,
1 łyżka miodu,
2 łyżki sosu balsamicznego.

Sposób wykonania:
Jarmuż posolić i udusić na patelni aż zmięknie. Tofu i buraka pokroić 
w kosteczkę. Zamarynować w sosie. Ryż ugotować. Składniki wkładać do słoika w następującej kolejności:  jarmuż, ryż, tofu, burak, pokruszony ser feta. Posypać nasionami.

Przepisy przygotowała Balbina Piontek

Opr. Agata Dobak
Agata Dobak
Autor Artykułu:Agata Dobak

redaktor „top agrar Polska” w dziale Dom i Rodzina

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
20. kwiecień 2024 06:26