StoryEditor

Smaki karnawału - sałatka krabowa z makaronem

Wszyscy wiemy, w czym rybka będzie pływać w noc sylwestrową i w czasie karnawału. Żeby nie popłynęła za daleko, należy dobrze zjeść. Dlatego na szampańskie spotkania w gronie najbliższych proponujemy wykwintną przystawkę, szlachetną rybę oraz deser. Dziś przepis na starter. W kolejnych dniach danie główne i deser.
26.12.2017., 12:12h
Sałatka krabowa z makaronem

Składniki:
250 g paluszków krabowych,
1 szklanka makaronu w kształcie ryżu,
5 jajek,
1 zielony ogórek,
200 g kukurydzy konserwowej,
3 łyżki posiekanego koperku,
4–5 łyżek majonezu,
1 cytryna,
sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania
Makaron ugotować al dente, przelać zimną wodą i dobrze osączyć. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę. Paluszki krabowe i ogórek pokroić w drobną kostkę. Z cytryny wycisnąć sok. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dodać koperek oraz majonez i ponownie wymieszać. Doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i sokiem z cytryny.

Potrawy przygotowano w Restauracji Tumska w Poznaniu.

Opr. Agata Dobak
Top Agrar
Autor Artykułu:Top Agrar
Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
24. kwiecień 2024 00:55