Ta strona używa cookie w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki.

Zgadzam się

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Portal partner

Śniadanie na polu - Kanapka włoska - 715 kcal

11.04.2018

Drukuj

Śniadanie na polu - Kanapka włoska - 715 kcal

Artykuł dostępny

Składniki:
1 ciabata,
120 g piersi z kurczaka,
100 g mozzarelli,
5 oliwek,
1 garść rukoli lub innej sałaty,
2 suszone pomidory,
3 łyżki oleju rzepakowego.

r e k l a m a



Sposób wykonania:
Kurczaka pokroić w plastry. Doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć na oleju, aż się zarumieni z obu stron. Ciabatę przekroić wzdłuż. Mozarellę pokroić w plastry. Oliwki i suszone pomidory przekroić na pół. Składniki układać w kolejności: rukola, kurczak, mozarella, pomidor, oliwki. Przed zjedzeniem polać sosem pomidorowym.

Sos pomidorowy

Składniki:
1/2 cebuli,
1/2  słoiczka przecieru pomidorowego,
3 łyżki masła,
1/3 małej papryki,
pieprz,
oregano,
odrobina miodu.

Sposób wykonania:
Drobno pokrojoną paprykę i cebulę zeszklić na maśle. Dodać przecier pomidorowy. Smażyć 10 minut na wolnym ogniu.

Przepisy przygotowała Balbina Piontek

Opr. Agata Dobak

Polecane dla Ciebie:

article icon

Szybki siew poplonów

Czytaj

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii