Ta strona używa cookie w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki.

Zgadzam się

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Tatar z ziołową nutą

20.01.2019

Drukuj

Tatar z ziołową nutą

Artykuł dostępny

Składniki:
  • 400 g polędwicy wołowej,

  • 100 g ogórka konserwowego,
  • 100 g cebuli,

  • 100 g pieczarek marynowanych,
  • 4 jajka,

  • 5 łyżek majonezu,
  • 
pęczek świeżej bazylii,

  • sól i pieprz do smaku.

Sposób wykonania:
Mięso oczyszczamy z błon, siekamy, doprawiamy pieprzem i solą wg uznania.
Ogórek, pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Bazylię blendujemy z majonezem. Jajka wyparzamy, oddzielamy żółtka od białek i dodajemy je na górę wcześniej przygotowanej porcji tatara. Przepis na 4 porcje.

r e k l a m a



POTRAWY PRZYGOTOWANO W RESTAURACJI HOTELU MARATON W SZAMOTUŁACH WWW.CENTRUMMARATON.COM

Polecane dla Ciebie:

article icon

Rynek zbóż: stawki na krajowym rynku w dół

Czytaj

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii