Ta strona używa cookie w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki.

Zgadzam się

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Portal partner

Tęczowe muffinki

19.08.2018

Drukuj

Tęczowe muffinki

Artykuł dostępny

Tęczowe muffinki

r e k l a m a



Składniki na ciasto:
200 g mąki,
140 g brązowego cukru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
3/4 szklanki mleka,
3/4 szklanki oleju,
2 jajka.

Składniki na krem:
250 g serka mascarpone,
250 ml śmietany kremówki 30%,
1 łyżka cukru,
opcjonalnie barwniki spożywcze w 3 kolorach.


Sposób wykonania:
Suche składniki połączyć osobno i mokre osobno. Następnie całość razem wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papilotkami. Piec w temp. 160°C przez 20 min. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest suche. Składniki na krem połączyć i ubijać do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Krem podzielić na 3 części do każdej dodać kroplę barwnika i wymieszać. Do rękawa cukierniczego lub szprycy nałożyć po ściankach wszystkie trzy kolory za pomocą łyżeczki. Muffiny udekorować kremem i dowolną posypką.


Przepisy: Kinga Machaj
Fot. Witkowska




Zobacz też: Tęczowy tort na dziecięce uroczystości


Polecane dla Ciebie:

article icon

Uprawnienia kontrolne ARiMR

Czytaj

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii