Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody

Czytaj wygodniej w nowej darmowej aplikacji mobilnej!

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Witaminowa bomba na wiosnę – Koktajl szpinakowo-migdałowy

26.04.2018

Drukuj

Witaminowa bomba na wiosnę – Koktajl szpinakowo-migdałowy

Artykuł dostępny

Szpinak to bogate źródło żelaza. Awokado dzięki kwasom tłuszczowym poprawia pracę układu nerwowego. Seler naciowy oczyszcza, zmniejsza obrzęki i przyspiesza przemianę materii.

r e k l a m a

Składniki na 4 porcje:
2–3 garście szpinaku,
1 banan,
1 awokado lub 1 gruszka,
1 łodyga selera naciowego,
350 ml mleka migdałowego,
6 łyżeczek soku z cytryny,
1 łyżeczka startego korzenia imbiru,
2 łyżeczki miodu.

Sposób wykonania:
Liście szpinaku umyć i osuszyć. Awokado lub gruszkę umyć, obrać, pokroić w cząstki. Dodać mleko migdałowe. Wycisnąć sok z cytryny. Dodać imbir i miód do smaku. Składniki zblendować na gładką masę. Jeśli koktajl jest zbyt gęsty, można go rozcieńczyć niegazowaną wodą mineralną. Koktajl najlepiej spożyć zaraz po przyrządzeniu, ewentualnie przechowywać w lodówce w szklanym opakowaniu do 24 godzin.

Przepisy przygotowała Agata Dobak

Polecane dla Ciebie:

article icon

Pszenica i kukurydza ostro w górę, a rzepak lekko w dół.

Czytaj

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii