Ta strona używa cookie w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki.

Zgadzam się

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Portal partner

Witaminowa bomba na wiosnę – Koktajl szpinakowo-migdałowy

26.04.2018

Drukuj

Witaminowa bomba na wiosnę – Koktajl szpinakowo-migdałowy

Artykuł dostępny

Szpinak to bogate źródło żelaza. Awokado dzięki kwasom tłuszczowym poprawia pracę układu nerwowego. Seler naciowy oczyszcza, zmniejsza obrzęki i przyspiesza przemianę materii.

r e k l a m a



Składniki na 4 porcje:
2–3 garście szpinaku,
1 banan,
1 awokado lub 1 gruszka,
1 łodyga selera naciowego,
350 ml mleka migdałowego,
6 łyżeczek soku z cytryny,
1 łyżeczka startego korzenia imbiru,
2 łyżeczki miodu.

Sposób wykonania:
Liście szpinaku umyć i osuszyć. Awokado lub gruszkę umyć, obrać, pokroić w cząstki. Dodać mleko migdałowe. Wycisnąć sok z cytryny. Dodać imbir i miód do smaku. Składniki zblendować na gładką masę. Jeśli koktajl jest zbyt gęsty, można go rozcieńczyć niegazowaną wodą mineralną. Koktajl najlepiej spożyć zaraz po przyrządzeniu, ewentualnie przechowywać w lodówce w szklanym opakowaniu do 24 godzin.

Przepisy przygotowała Agata Dobak

Polecane dla Ciebie:

article icon

Uprawnienia kontrolne ARiMR

Czytaj

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii