Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody

Czytaj wygodniej w nowej darmowej aplikacji mobilnej!

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Witaminowa bomba na wiosnę – Nabierz rumieńców, wypij koktajl z buraka!

01.05.2018

Drukuj

Witaminowa bomba na wiosnę – Nabierz rumieńców, wypij koktajl z buraka!

Artykuł dostępny

Buraki poprawiają krążenie i uelastyczniają naczynia krwionośne. Natka normalizuje ciśnienie krwi i działa odmładzająco.

r e k l a m a

Składniki:
2 małe jabłka,
250 ml soku z buraka,
300 ml soku z pomarańczy,
1 banan,
1/2 łyżeczki startego korzenia imbiru,
1 łyżeczka miodu,
natka pietruszki według uznania.

Sposób wykonania:
Jabłka i banana umyć, obrać, pokroić w cząstki. Sok z surowych buraków wycisnąć w sokowirówce, wycisnąć sok z pomarańczy lub użyć gotowych soków 100% bez dodatku cukru. Imbir i miód dodać do smaku. Natkę umyć i posiekać. Składniki zblendować na gładką masę. Koktajl najlepiej spożyć zaraz po przyrządzeniu, ewentualnie przechowywać w lodówce w szklanym opakowaniu do 24 godzin. Jeśli się rozwarstwi, przed spożyciem zamieszać.


Przepisy przygotowała Agata Dobak

Polecane dla Ciebie:

article icon

Pszenica i kukurydza ostro w górę, a rzepak lekko w dół.

Czytaj

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii