Czytaj wygodniej w nowej darmowej aplikacji mobilnej!

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Strączkomaniak

03.05.2018

Drukuj

Strączkomaniak

Artykuł premium

Eksperymenty na polu to bez wątpienia moja pasja. Kiedy w 2014 r. otrzymałem od rodziców 5 ha ziemi i całość dzierżaw w rodzinnym gospodarstwie – w sumie 40 ha – na szerszą skalę zacząłem doświadczenia z poplonami oraz uprawą roślin strączkowych

Wieprzowina non-GMO
Może się wydawać, że to dość oryginalny jak na północną Polskę pomysł, który nie ma pokrycia ekonomicznego. Jednak uważam, że w dobie coraz większej świadomości konsumenckiej i tworzenia się rynków dla zdrowej żywności, produkcja rodzimego białka może mieć przyszłość. Moim celem nie jest uprawa strączków sama w sobie, ale pozyskanie krajowego białka non-GMO do karmienia naszego stada 70 loch. Tym samym w kolejnych latach chcę rozpocząć produkcję wieprzowiny wolnej od GMO. Od trzech lat intensywnie pracuję, by pozyskać wystarczającą ilość paszy dla świń.

Przeczytaj cały artykuł w wersji premium
dla prenumeratorów.

Jeśli jesteś prenumeratorem, lub wykupiłeś dostęp do serwisu - ZALOGUJ SIĘ
Nie masz wykupionego dostępu wybierz jedną z opcji:

Dla prenumeratorów

0,00 zł

Zaloguj się

Pojedynczy artykuł

3,69 zł

/ za artykuł

Zamawiam

Polecamy

Miesięczny dostęp
+ e-wydanie

19,90 zł

/ za miesiąc

Zamawiam

Mam już prenumeratę lub konto premium Zaloguj się

Czytaj artykuły w naszej aplikacji!

Aplikacja TAP jest już dostępna

Galeria zdjęć

Charakterystyka produkcji roślinnej i zwierzęcej w gospodarstwie Michała Nowackiego.
Charakterystyka produkcji roślinnej i zwierzęcej w gospodarstwie Michała Nowackiego.
Charakterystyka produkcji roślinnej i zwierzęcej w gospodarstwie Michała Nowackiego.
Charakterystyka produkcji roślinnej i zwierzęcej w gospodarstwie Michała Nowackiego.
Charakterystyka produkcji roślinnej i zwierzęcej w gospodarstwie Michała Nowackiego.
Charakterystyka produkcji roślinnej i zwierzęcej w gospodarstwie Michała Nowackiego.

r e k l a m a

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody