Strączkowe nieocenione w płodozmianie

Rok 2016 był rokiem roślin strączkowych na świecie. Globalnie poszukuje się dzisiaj różnych źródeł białka i coraz częściej stawia na rodzime gatunki strączkowe.
Dlatego też strączkowe świetnie sprawdzają się w gospodarstwach, które nie mają dostępu do obornika.
jd
fot. Daleszyński
ZOBACZ GALERIĘ ZDJĘĆ!

Konferencja: "Strączkowe: własne białko i dobre stanowisko".

Konferencja: "Strączkowe: własne białko i dobre stanowisko".

Konferencja: "Strączkowe: własne białko i dobre stanowisko".

Konferencja: "Strączkowe: własne białko i dobre stanowisko".

Prof. Jerzy Szukała z UP w Poznaniu.

Konferencja: "Strączkowe: własne białko i dobre stanowisko".

Konferencja: "Strączkowe: własne białko i dobre stanowisko".

Dr hab. Agnieszka Pszczółkowska z Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie.

Konferencja: "Strączkowe: własne białko i dobre stanowisko".

Redaktor naczelny top agrar Polska Karol Bujoczek i prof. Marek Mrówczyński.

Dr Łukasz Sobiech z UP w Poznaniu.

Konferencja: "Strączkowe: własne białko i dobre stanowisko".

Konferencja: "Strączkowe: własne białko i dobre stanowisko".

Z sali padały liczne pytania.

Z sali padały liczne pytania.

Z sali padały liczne pytania.

Z sali padały liczne pytania.

prof. Janusz Prusiński z Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego w Bydgoszczy.