StoryEditor

Ciasteczka orzechowe

Orzechowe wariacje zawsze są na czasie i, przede wszystkim, bardzo smaczne. Szczególnie w zimowe wieczory. Oto nasza propozycja ciasteczek orzechowych!
09.02.2017., 15:02h

SKŁADNIKI:

3 białka,
200 g cukru,
200 g zmielonych drobno orzechów włoskich(mogą być inne).


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


Wszystkie składniki umieścić w misce. Miskę ustawić na garnku z gotującą wodą (nie może dotykać wody). Mieszać ok. 5 minut aż wszystkie składniki się połączą. Lekko przestudzić.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, nakładać  w odstępach porcje wielkości orzecha włoskiego. Na każde ciastko położyć połówkę orzecha. Piec 15 minut w temp 180°C.

Top Agrar
Autor Artykułu:Top Agrar
Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
19. kwiecień 2024 20:07